Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kakaspörkölt túrós nokedlivel

Adásban volt: 2017. október 26.
A recepthez tartozó videó
2017. október 26.

Hozzávalók

6 személyre
  • 1 kakas
  • 5 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 2 ek kacsazsír

  • A nokedlihez:
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt

Elkészítés

1. A pörkölt alaphoz egy felhevített lábasban zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a fokhagymát és a paprikát. Amikor megkaramellizálódott a hagyma és a paprika, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is.

2. A kakast a csirkéhez hasonlóan részeire bontjuk.

3. A pörkölt alaphoz adjuk a feldarabolt kakast, felöntjük vörösborral, majd minimum 2 órán keresztül főzzük. Ha szükséges pirospaprikát is szórhatunk bele.

4. A nokedlihez egy tálban elkeverjük a túrót a tojással és a sóval, majd habverővel alaposan eldolgozzuk. Utána adjuk hozzá a lisztet, amit már csak óvatosan forgatunk össze a túrós alappal. Forró vízbe szaggatjuk és addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Karintiai harcsapörkölt almaborral és gyökérfélékkel

Karintiai harcsapörkölt almaborral és gyökérfélékkel

Egy jó halra sosem mondunk nemet. Egy harcsára pláne nem. Egy könnyű megoldás Karintiából bármikorra.
Marhalábszárpörkölt gyöngyhagymás tarhonyával

Marhalábszárpörkölt gyöngyhagymás tarhonyával

A finom vacsorához ezúttal sok idő kell: az omlós marhapörkölt viszont mindent visz. A klasszikus tarhonyás köret feltétlenül próbáljuk kis a gyöngyhagymás csavarral.
Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel

Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel

Igazi legényfogó étel: kiadós, laktató és egyáltalán nem könnyű de nyári fogás. Ha egy roma férfit ezzel vár haza a párja, az biztos, hogy dicséretet kap.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!