Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Clafoutis borsodóval

Adásban volt: 2017. április 20.
A recepthez tartozó videó
2017. április 20.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 körte
  • 2 alma
  • 1 lime
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek keményítő

  • A borhabhoz:
  • 4 tojássárgája
  • 1 dl tokaji édes bor

Elkészítés

1. A körtéket és az almákat meghámozzuk, a lime levével meglocsoljuk őket, hogy ne barnuljanak meg, majd felkockázzuk.

2. Közben egy serpenyőben megolvasztunk 5 dkg vajat, ezen pároljuk meg a gyümölcsöket kevés cukorral és fél lime levével.

3. Ha a gyümölcsök kicsit megpárolódtak, hozzáadjuk a vegyes erdei gyümölcs mixet.

4. A keményítőt egy kevés hideg vízben feloldjuk, majd a raguhoz keverjük.

5. Egy keverőtálba ütünk 4 tojást, hozzáadjuk a csipet sót, a tejszínt és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.

6. Egy tepsibe borítjuk a ragut, ráöntjük a tésztát, rákockázzuk a maradék vajat, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük.

7. A borhabhoz gőz fölött a tojásságákat és a bort habosra keverjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)

Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)

A franciák tejpitéje egyszerű és nagyszerű, és még ki sem kell hozzá magozni a cseresznyét, ugyanis a hagyományos receptúra szerint állítólag az is hozzátesz az ízéhez.
Csokoládés, meggyes clafoutis, vanília fagyival

Csokoládés, meggyes clafoutis, vanília fagyival

Amilyen finom, olyan egyszerű elkészíteni ezt a francia ihletésű desszertet. Vanília fagyival, meggy sorbet-val az igazi!
Sós clafoutis

Sós clafoutis

A clafoutis egyre nagyobb divat itthon is. A franciák tejpitéjét sósan is érdemes kipróbálni, és aki egyszer megkóstolja, minden idény zöldséggel meg fogja sütni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.