Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonya golyók ázsiai csirkeraguval

Adásban volt: 2017. május 19.
A recepthez tartozó videó
2017. május 19.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4db csirkecomb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 féle kaliforniai paprika
  • 2 dl kókusztej
  • olívaolaj
  • 1 szál újhagyma
  • A páchoz:
  • 1 lime
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek ajvár
  • 1 mk chili szósz
  • só, bors
  • A golyókhoz:
  • 500 g édesburgonya
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg basmati rizs
  • 2 ek liszt
  • ½ tk őrölt római kömény
  • ½ csokor koriander
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 1 l étolaj a sütéshez

Elkészítés

1. A csirkecombokat csíkokra vágjuk, hozzáadjuk 1 lime reszelt héját és levét, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszelünk 1 fokhagymát, majd belekeverjük az ajvárt és a chili szószt is, majd hűtőben pihentetjük.

2. A basmati rizst sós vízben megfőzzük.

3. A golyókhoz az édesburgonyát elősütjük héjában, 200 fok 45percig. Majd megtisztítjuk és egy robotgépben pürésítjük egy tojássárgájával. Ezután egy tálba tesszük, ízesítjük őrölt római köménnyel, majd elkeverjük a zsemlemorzsával, a liszttel, és az apróra vágott friss korianderrel. Golyókat formázunk belőle, a rizsbe forgatjuk és bő olajban kisütjük.

4. A húshoz a hagymát olívaolajon egy serpenyőben megdinszteljük, a húst a hagymához adjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikákkal együtt és így főzzük meg. Végül felöntjük a kókusztejjel és egyet forralunk rajta. Újhagymával és korianderrel díszítjük. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

Igazán gazdag leves, vasárnapi ebédekhez vagy ünnepi asztalra ajánljuk.
Zöldséges-kapros csirkeragu, gombás vadrizzsel

Zöldséges-kapros csirkeragu, gombás vadrizzsel

Illatos tavaszi egytálétel: tejszíntől selymes csirkeragu és zöldfűszeres-gombás rizs. Hétköznapi vacsorára vagy szombati ebédre fantasztikus.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!