Édesburgonya golyók ázsiai csirkeraguval
Hozzávalók
4 személyre- 4db csirkecomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 féle kaliforniai paprika
- 2 dl kókusztej
- olívaolaj
- 1 szál újhagyma
- A páchoz:
- 1 lime
- 1 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek ajvár
- 1 mk chili szósz
- só, bors
- A golyókhoz:
- 500 g édesburgonya
- 1 tojássárgája
- 10 dkg basmati rizs
- 2 ek liszt
- ½ tk őrölt római kömény
- ½ csokor koriander
- só, bors ízlés szerint
- 4 ek zsemlemorzsa
- 1 l étolaj a sütéshez
Elkészítés
1. A csirkecombokat csíkokra vágjuk, hozzáadjuk 1 lime reszelt héját és levét, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszelünk 1 fokhagymát, majd belekeverjük az ajvárt és a chili szószt is, majd hűtőben pihentetjük.
2. A basmati rizst sós vízben megfőzzük.
3. A golyókhoz az édesburgonyát elősütjük héjában, 200 fok 45percig. Majd megtisztítjuk és egy robotgépben pürésítjük egy tojássárgájával. Ezután egy tálba tesszük, ízesítjük őrölt római köménnyel, majd elkeverjük a zsemlemorzsával, a liszttel, és az apróra vágott friss korianderrel. Golyókat formázunk belőle, a rizsbe forgatjuk és bő olajban kisütjük.
4. A húshoz a hagymát olívaolajon egy serpenyőben megdinszteljük, a húst a hagymához adjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikákkal együtt és így főzzük meg. Végül felöntjük a kókusztejjel és egyet forralunk rajta. Újhagymával és korianderrel díszítjük. Jó étvágyat!