Szaftos csirkemell sült zöldséges jázmin rizzsel
Hozzávalók
2 személyre- 2 db tanyasi csirkemell supreme (bőrös csirkemell, szárnytőcsonttal együtt)
- 1 bögre jázmin rizs
- 2 szál sárgarépa
- 1 csokor hónapos retek
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika és 1 cukkini
- 3-4 cm gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg cukorborsó
- 20 dkg zöld spárga
- 10 dkg zöldborsó
- 1 tojás
- 1 szál újhagyma
- olívaolaj
- A páchoz:
- 2 ek chili olaj
- 2 ek szójaszósz
- só
Elkészítés
1. A chili olajjal és a szójaszósszal megöntözzük a csirkét, majd megsózzuk.
2. Közben egy lábosban megfőzzük a jázmin rizst.
3. A kaliforniai paprika felét apró kockákra vágjuk, a sárgarépát felcsíkozzuk, majd a retket és a gyömbért is feldaraboljuk. Olívaolajon zúzott fokhagymán megpároljuk őket.
4. A bepácolt csirkéket egy forró grill serpenyőn sütjük pár percig bőrös oldalával lefelé, majd 180 fokos sütőben sütjük tovább még 10 percig.
5. Közben a zöldségekhez keverjük a megfőtt jázmin rizst és tovább pirítjuk. Végül hozzáadjuk a karikára vágott cukorborsót, a zöld spárgát és a zöldborsót.
6. A tojást egy pici sóval elkeverjük, majd egy másik serpenyőben olívaolajon vékonyan megsütjük és a rizshez keverjük. Apróra vágott újhagymával megszórjuk és így tálaljuk. Jó étvágyat!