Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Quinoa saláta sült karfiollal, grillezett csirkemell

Adásban volt: 2013. július 19.
Egészséges és diétás saláta csirkével és karfiollal.
2015. október 19.

Hozzávalók

  • 20 dkg quinoa
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 csomag fetasajt
  • 1 csokor újhagyma
  • menta
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • citrom
  • méz
  • 1 fej karfiol
  • 1 csirkemellfilé

  • bors

Elkészítés

A quinoát alaposan leöblítjük, majd puhára főzzük. A karfiolt rózsáira szedjük, 220C fokos sütőben pirosra sütjük, majd összeforgatjuk a quinoaval, aprított aszalt barackkal, fetasajttal, újhagymával, zöldfűszerekkel.Elkészítjük az öntetet: citromlét mézzel és olívaolajjal kikeverünk, és az öntettel is összeforgatunk mindent. Végül a tetejére tesszük a megsütött csirkemelleket. 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sztármagok

Sztármagok

A krumpli és rizs egyeduralmát megtörve még a puliszka helyét is bérbe adhatjuk a tányéron egy sor egészséges, jól emészthető, és nem mellesleg karakteresen ízletes gabonafélének. Indul sorozatunk a boldogító magokról.
Okos magvak

Okos magvak

Most, hogy a quinoát már több szólamban is tudjuk, jöhet a refrén: a hajdina és az amarant is megér egy kis gyakorlást.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!