Mexikói grillezett kukorica csípős csirkeszárnyakkal
Hozzávalók
4 személyre- 4 db csöves kukorica
- 2 ek majonéz
- 3 ek tejföl
- 10 dkg feta sajt
- 1 tk pirospaprika
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 lime
- friss koriander
- só, bors
- olívaolaj
- A csirkeszárnyakhoz:
- 6 db csirkeszárny
- 3-4 db chili paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- chili szósz
- 5 dkg vaj
- 3 ek méz
- 1 dl sör
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk a maradék tolltól és levágjuk a végét. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. 200 fokon 30 percig sütjük.
2. A páchoz a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban elkeverjük egy kevés chili szósszal és a sörrel. Egy felhevített lábasban megolvasztjuk a vajat és a mézet. A majdnem kész csirkeszárnyakra öntjük mindkét öntetet és tovább sütjük még pár percig.
3. A kukoricákat bekenjük olívaolajjal, sózzuk, majd felhevített grill serpenyőben megsütjük őket.
4. A kukoricához is elkészítjük az öntetet. Összekeverjük a tejfölt, feta sajtot, parmezánt, majonézt, pirospaprikát, sót, borsot, a lime reszelt héját és a levét.
5. Tálaláskor a kukoricát feldaraboljuk, megkenjük a fetás öntettel, mellé kínáljuk a csirkeszárnyat és friss korianderrel díszítjük. Jó étvágyat!