Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mexikói paradicsom salsa (pico de gallo)

Adásban volt: 2013. május 10.
A recepthez tartozó videó
Finom, kellemesen csípős saláta paradicsomból lila hagymával, fűszerekkel. Nagyon mutatós a sok szín együtt egy tálban, úgyhogy kínáljuk vendégségben is!
2016. január 12.

Hozzávalók

  • 
6 paradicsom, hámozva, kimagozva, felkockázva
  • 
1 lilahagyma vagy 2 salotta, finomra aprítva

  • 1 chilipaprika, kimagozva, finomra aprítva
  • 
1 lime (zöldcitrom) leve és lereszelt héja

  • 1 csomag friss koriander, finomra aprítva
  • 
só
  • bors
  • csipet őrölt római kömény

Elkészítés


A paradicsomot néhány másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, kivesszük, héját lehúzzuk, leves, magos részét eltávolítjuk. A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát és a kimagozott chilit a zöldségekhez keverjük. Hozzáadjuk a friss koriandert, a citromlevét és héját. Sózzuk, borsozzuk, csipet őrölt római köménnyel ízesítjük.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Omlós, fűszeres sertéshússal töltött tortilla

Omlós, fűszeres sertéshússal töltött tortilla

Egy különleges, fűszeres tortilla, ami csak a tiéd.

Avokádókrém guacamole

Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű. 5 perc alatt kész, szuper egészséges. Az avokádó különleges, úgyhogy nyugodtan kínálhatjuk vendégeinknek is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.