Mexikói paradicsom salsa (pico de gallo)
Adásban volt: 2013. May 10.
A recepthez tartozó videó
Finom, kellemesen csípős saláta paradicsomból lila hagymával, fűszerekkel. Nagyon mutatós a sok szín együtt egy tálban, úgyhogy kínáljuk vendégségben is!
2016. January 12.
Hozzávalók
-
6 paradicsom, hámozva, kimagozva, felkockázva
-
1 lilahagyma vagy 2 salotta, finomra aprítva
- 1 chilipaprika, kimagozva, finomra aprítva
-
1 lime (zöldcitrom) leve és lereszelt héja
- 1 csomag friss koriander, finomra aprítva
-
só
- bors
- csipet őrölt római kömény
Elkészítés
A paradicsomot néhány másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, kivesszük, héját lehúzzuk, leves, magos részét eltávolítjuk. A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát és a kimagozott chilit a zöldségekhez keverjük. Hozzáadjuk a friss koriandert, a citromlevét és héját. Sózzuk, borsozzuk, csipet őrölt római köménnyel ízesítjük.
Megosztom barátaimmal