Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Omlós, fűszeres sertéshússal töltött tortilla

Adásban volt: 2013. május 10.
A recepthez tartozó videó
Egy különleges, fűszeres tortilla, ami csak a tiéd.
2016. február 3.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1kg sertéslapocka, nagyobb darabokra vágva
  • 1 nagy hagyma, felszeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma, egészben
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 narancs leve és héja
  • 1 rúd fahéj
  • 1 evőkanál római kömény
  • 2 babérlevél
  • 3 szem szegfűszeg
  • 5 szem szegfűbors
  • 6 dl víz

  • bors
  • 1 csomag tortilla (nagy átmérőjű)

Elkészítés

A sertéslapockát kb. 6x4cm-es darabokra vágjuk. Serpenyőben forróra hevítjük a zsírt, majd a húsdarabokat minden oldalukon megpirítjuk. Hozzáadjuk a római köményt, sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a hagymát, az egész fokhagymát, és a fűszereket: a babérlevelet, a fahéjrudat, szegfűborsot, szegfűszeget végül a narancs kifacsart levét és két-három nagyobb darabban a héját.

Fedő alatt, alacsony lángon, teljesen puhára főzzük, addig, amíg a húst teljesen szétomlik, a mártás pedig besűrűsödik, hústól függően ez kb. 2,5 óráig tart (kuktában 1,5 óra). Ha a mártást túl hígnak látjuk, a főzési idő végén fedő nélkül még forraljuk addig, hogy a mártás sűrűn vonja be a húst. Végül a húst villával, hosszanti szálakra szedjük, és összekeverjük a mártással, majd a tortillákra halmozzuk, teszünk rá avokádókrémet, paradicsom salsát feltekerjük és tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal

Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal

Különleges csirkepástétom, mely lassú tűznél sül, szeletelni lehet, és torillába kerül.
Falusi tortilla füstölt kolbásszal

Falusi tortilla füstölt kolbásszal

Azaz spanyol rántotta, kicsit magyaros beütéssel. Reggelinek kiadós, ebédnek fejedelmi, vacsorának laktató. Elkészíteni egy élmény.
Zöldséges tortilla

Zöldséges tortilla

Péterffy Lili, énekesnő a gasztronómia megszállottjának vallja magát. Imád főzni és imád enni is. 7 évesen kezdte a konyhai tevékenykedést, a bableves elkészítésével, azóta pedig számos saját recepttel bővítette a repertoárját. Az olasz és a japán konyha visz nála mindent.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.