Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vörösboros pirított kolbász és juhsajt birsalmasajttal

Adásban volt: 2013. szeptember 19.
A recepthez tartozó videó
Kolbász, olívabogyó, birsalmasajt, sonka, juhsajt = kínálótál, amin mindenki megtalálja a neki valót.
2015. november 9.

Hozzávalók

  • 30 dkg debreceni vagy friss kolbász
  • 1 ek olaj
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor snidling
  • 20 dkg juhsajt (Manchegoval autentikus)
  • kockára vágott birsalmasajt
  • parasztkenyér
  • zöld olívabogyó
  • pármai vagy egyéb levegőn szárított sonka

Elkészítés

A kolbászt felkarikázzuk és egy nagyon kevés olajon pirosra, ropogósra sütjük. Amikor a kolbász karikák már kérget kaptak, felöntjük vörösborral és magas hőfokon kiforraljuk. Adunk hozzá egy babérlevelet és két gerezd fokhagymát egészben. Parasztkenyérrel, zöld olívabogyóval és levegőn szárított sonkával és aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

A juhsajtot és a birsalmasajtot felkockázzuk és egy fogpiszkálóra mindkettőből rakunk egy-egy darabot.

 

 

 

 

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vörösboros pirított kolbász és juhsajt birsalmasajttal

Kolbász, olívabogyó, birsalmasajt, sonka, juhsajt = kínálótál, amin mindenki megtalálja a neki valót.

Csípős paradicsmos sült burgonya - Patatas bravas

Ennél nincs is vendégváróbb falat. Csípős, paradicsomos sült burgonya.
Csípős paradicsomos sült burgonya - Patatas bravas

Csípős paradicsomos sült burgonya - Patatas bravas

Ennél nincs is vendégváróbb falat. Csípős, paradicsomos sült burgonya.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.