Vörösboros pirított kolbász és juhsajt birsalmasajttal
Adásban volt: 2013. September 19.
A recepthez tartozó videó
Kolbász, olívabogyó, birsalmasajt, sonka, juhsajt = kínálótál, amin mindenki megtalálja a neki valót.
2015. November 9.
Hozzávalók
- 30 dkg debreceni vagy friss kolbász
- 1 ek olaj
- 3 dl száraz vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 csokor snidling
- 20 dkg juhsajt (Manchegoval autentikus)
- kockára vágott birsalmasajt
- parasztkenyér
- zöld olívabogyó
- pármai vagy egyéb levegőn szárított sonka
Elkészítés
A kolbászt felkarikázzuk és egy nagyon kevés olajon pirosra, ropogósra sütjük. Amikor a kolbász karikák már kérget kaptak, felöntjük vörösborral és magas hőfokon kiforraljuk. Adunk hozzá egy babérlevelet és két gerezd fokhagymát egészben. Parasztkenyérrel, zöld olívabogyóval és levegőn szárított sonkával és aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
A juhsajtot és a birsalmasajtot felkockázzuk és egy fogpiszkálóra mindkettőből rakunk egy-egy darabot.
Megosztom barátaimmal