Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres-balzsamecetes csirkemáj ropogós hagymával

Adásban volt: 2013. szeptember 30.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres-pikáns csirkemájjal töltött tortilla. Néhány perc alatt elkészíthetjük, igazán egyszerű.
2015. október 22.

Hozzávalók

  • 30 dkg tisztított csirkemáj
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűbors
  • ¼ kávéskanál őrölt fahéj
  • ½ kávéskanál füstölt paprika (opcionális)
  • frissen őrölt bors
  • 1+1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 evőkanál mazsola beáztatva
  • Tálaláshoz:
  • 2 tortilla (kis átmérőjű)

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 lila hagyma
  • 1 marék ropogós hagyma

Elkészítés

A csirkemájat megmossuk, és konyhai papírtörlővel teljesen szárazra itatjuk. Apró (kb. 2cm-es) darabokra vágjuk. Megszórjuk a római köménnyel, szegfűborssal és a fahéjjal, ha használunk, a füstölt paprikával, borsozzuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel, összekeverjük. Szárazon felhevítünk egy serpenyőt. Amikor forró, hozzáadjuk a kacsazsírt. Beletesszük a fűszeres csirkemájat, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, és erős lángon dobva-rázva, kb. oldalanként másfél-másfél percig sütjük, hogy kívül megpiruljon, de belül krémes, kissé rózsaszínű maradjon. Ekkor sózzuk. Azonnal a (mikróban vagy vízgőz fölött melegített) tortillára halmozzuk. Mellé petrezselymet és vékonyra szeletelt lila hagymát kínálunk.

 

4.3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres-balzsamecetes csirkemáj ropogós hagymával

Fűszeres-pikáns csirkemájjal töltött tortilla. Néhány perc alatt elkészíthetjük, igazán egyszerű.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!