Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Elképesztően finom marharagu, zsemlegombóccal és egy kocka étcsokoládéval. Tökéletes hétvégi fogás.

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

Adásban volt: 2013. September 27.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres csirkenyársak, jázminrizzsel, az év minden napján, bármilyen alkalomra.
2016. July 15.

Hozzávalók

2 személyre
  • 1 db csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss gyömbér
  • 3 ek olaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek rizsbor, vagy száraz sherry
  • bambusz nyársak
  • 1 doboz kókusztej
  • 6-7 ek mogyoróvaj (nem édesített)
  • 2 tk piros curry paszta
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 lime leve
  • jázmin rizs
  • korianderlevél

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk  (Erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. De ha nincs ennyi időnk, akkor a nyársak végét, amit nem fed majd hús, be kell tekerni egy kis darab alufóliába). A csirkemellfilét kb. 2-3 cm vékony hosszú csíkokra vágjuk, és harmonikaszerűen a pálcikákra húzzuk. Egy csirkemellfiléből öt nyárs jön ki. Összekeverjük a pác hozzávalóit: az egész apróra vágott fokhagymát, gyömbért, olajat, rizsbort vagy sherry-t és szójaszószt. Ráöntjük a húsra és minimum 20 percig pácoljuk, természetesen minél többet van a pácban, annál jobb, akár előző este is előkészíthető. A nyársakat egy alufóliával bélelt tepsire fektetjük, és 15 percig sütjük.

Ezalatt elkészítjük a mogyorószószt: a kókusztejet felmelegítjük, és belekeverjük a curry pasztát. Amikor a fűszerpaszta feloldódott, beletesszük a mogyoróvajat és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a szójaszószt, a lime levét és a cukrot. A nyársakat a szósszal tálaljuk. Basmati vagy jázmin rizs, esetleg  rizstészta illik hozzá, amire friss koriandert szórunk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

Fűszeres csirkenyársak, jázminrizzsel, az év minden napján, bármilyen alkalomra.
Házi BBQ szósz és csirkenyárs

Házi BBQ szósz és csirkenyárs

A házilag készült barbecue (BBQ) szósznak óriási előnye a boltival szemben, hogy pont olyanra készítjük, ahogy mi szeretjük, ki édesebbre, ki csípősebbre. A grillezett csirkemellel meg egyszerűen csodát művel.
Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Őszibarackkal, szőlővel és rozmaringgal készülő sült csirkecomb, ami hétvégi családi ebédre vagy vendégségre is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!