Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi BBQ szósz és csirkenyárs

Adásban volt: 2013. június 26.
A recepthez tartozó videó
A házilag készült barbecue (BBQ) szósznak óriási előnye a boltival szemben, hogy pont olyanra készítjük, ahogy mi szeretjük, ki édesebbre, ki csípősebbre. A grillezett csirkemellel meg egyszerűen csodát művel.
2016. június 26.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 2 csirkemell
  • 2,5 dl ketchup
  • 0,6 dl almaecet
  • Worcestershire szósz
  • 5 dkg barnacukor
  • 2 ek mustár
  • Tabasco
  • Bors

Elkészítés

A ketchupot az almaecettel összekeverjük, beletesszük a nádcukrot és forraljuk.
A hőt kicsit alacsonyabbra vesszük, ekkor hozzáadunk két evőkanál mustárt, pár csepp Worcestershire szószt, ha csípősen szeretjük, akkor pár csepp Tabascót is.
A szószt összeforraljuk, amíg egyet-kettőt rottyan.
Üvegekben vagy műanyagdobozokban hűtőben eláll.

Közben a kockára vágott csirkemell darabokat grillnyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük egy kevés olívaolajjal. Majd egy serpenyőben kevés forró olívaolajon pirosra sütjük.
Sütéskor egy kenőtoll segítségével megkenhetjük a húsokat a BBQ szósszal, de ilyenkor nagyon figyeljünk rá, mert könnyen megéghet.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi koktélmártás

Rengeteg mindenhez jó mártogatni, készítsünk nagyobb mennyiséget belőle.

Amerikai citromkrémes szelet

Friss, citromos sütemény. Igazi klasszikus az édes napokra, uzsonnára, mindig tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!