Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Quesadilla

Adásban volt: 2013. július 3.
A recepthez tartozó videó
A quesadilla a mexikóiak melegszendvicse, az alapváltozatban a tortilla lapok közt megolvad a sajt és máris kész a fantasztikus fogás, amit egy salátával, akár főételként is kínálhatunk.
2016. január 7.

Hozzávalók

2 személyre
  • 8 tortilla (kisebb átmérőjű)
  • 20 dkg reszelt sajt (lehetőleg valamilyen markánsabb ízű, de jól olvadó).
  • 4 szelet sonka
  • egy szál kolbász
  • mustár
  • 1 maradék sült csirkecomb
  • BBQ szósz
  • pici olaj

Elkészítés

Lereszeljük a sajtot, és egy serpenyőbe pici olajat öntünk.
Amikor forró, belefektetjük az egyik tortillát, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
Annyi ideig sütjük, hogy a tortilla alulról megpiruljon, a sajt pedig nagyjából megolvadjon.
Ekkor ráhelyezzük a másik tortilla lapot és az egészet, mint egy palacsintát, óvatosan megfordítjuk.
Addig sütjük, amíg a másik oldala is meg nem pirul. (A széleket a sütés alatt a sajt nagyjából összeragasztja, úgyhogy nem esik szét)
Négy cikkelyre vágva azonnal tálaljuk.
Az alapváltozaton kívül a tortilla lapokra a sajton kívül tehetünk még sonkát vagy kolbászkarikákat, esetleg fölaprított sült csirkecombot. Kenhetünk a tortilla lapokra BBQ szószt a sült csirkés, illetve egy kevés mustárt a sonkás változathoz.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mexikói zöldfűszeres rizs tőkehallal

Mexikói zöldfűszeres rizs tőkehallal

Eredeti néven: arroz verde. Üde, fűszeres, zöld rizs Mexikóból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.