Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spagetti carbonara - Spagetti szénégető módra

Adásban volt: 2014. február 18.
A recepthez tartozó videó
A leggyorsabb vacsora, ha szinte semmi sincs otthon. Nem kell hozzá más, csak a tészta, tojás szalonna és egy kis parmezán.
2015. november 28.

Hozzávalók

2 személyre
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 5 dkg császárszalonna
  • 2 tojás
  • 10 dkg parmezán

  • bors
  • chilipehely

Elkészítés

A forró, már lobogó sós vízbe belerakjuk a tésztát és al dente állagúra főzzük. Amikor elkészült leszűrjük, de amíg fő, addig egy tálban felverjük a tojásokat majd hozzáadjuk a lereszelt sajt 2/3-át és elkeverjük. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát ropogósra sütjük.  A forró tésztát beleöntjük a tojásos-sajtos keverékbe, jól átkeverjük, és hozzáöntjük az elkészült szalonnát és a zsírját, majd tálaláskor megszórhatjuk még chilipehellyel.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával

Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával

Pillanatok alatt elkészíthető desszert, amit akár érdemes előre megcsináli, és a krémes túró a hozzá kínált gyümölcsökkel, tökéletes kezdete lehet egy napnak vagy befejezése akár egy ebédnek.
Al dente

Al dente

Hogyan készül és mit jelent a tökéletes, egy olasz számára is értékelhető és szerethető tészta?

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!