Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Halászlé

Adásban volt: 2013. december 16.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus magyar halászlé télen-nyáron készíthető, de a karácsonyi asztalról biztosan nem hiányozhat.
2013. december 16.

Hozzávalók

  • halak (ahány liter annyi kiló vegyes hal, halcsont+ a filék)
  • fűszerpaprika
  • hagyma
  • cseresznye paprika

Elkészítés

A halfejeket, apró halakat, halcsontokat forró vízben feltesszük főni – ahány kiló halunk van, annyi liter vízzel dolgozzunk. Literenként fél fej nagy vagy egy kis fej hagymát felaprítunk, és hozzáadjuk a halléhez, és egy szárított cseresznyepaprikát. Amikor az alaplénk zubogva forr beleteszünk literenként egy-egy csapott evőkanálnyi pirospaprikát, és 40-45 percig forraljuk. Addig a halszeleteket besózzuk. Az elkészült alaplét leszűrjük és beletesszük a halszeleteket, a haltejet és pár perc alatt készre főzzük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az igazi dunai halászlé titka

Az igazi dunai halászlé titka

Dőljünk hátra, nem recept jön, hanem egy kis utazás. De nem Paksra, vagy Bajára megyünk, hanem egy picit a határon túl, a Vajdaságba.
Halászlé Szekszádról Adorjáni Bálinttól

Halászlé Szekszádról Adorjáni Bálinttól

Adorjáni Bálint, a Radnóti Színház művésze nagyon szeret édesapjával együtt főzni, mégpedig halászlét. Szekszárdról került Budapestre, de a halászlé főzés, olyan apa-fia tradíció maradt, amelyhez mindketten ragaszkodnak. Mikor hazalátogat szüleihez, irány a kert, elő a bográccsal, és már rotyog is az illatos lé a kondérban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?