Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Dőljünk hátra, nem recept jön, hanem egy kis utazás. De nem Paksra, vagy Bajára megyünk, hanem egy picit a határon túl, a Vajdaságba.

Az igazi dunai halászlé titka

Dőljünk hátra, nem recept jön, hanem egy kis utazás. De nem Paksra, vagy Bajára megyünk, hanem egy picit a határon túl, a Vajdaságba.
2013. September 10.

Az igazi dunai halászlét Bezdán mellett a Dunai víkendtelep Pikec csárdájában főzik a Vajdaságban – tudjuk meg szakértőnktől, Igor Spanjevic-től. Persze susogják már ezt egy ideje, meg az innen származó pirospaprika is nagy kincs, de azért hétpróbás halászlevesünkhöz fordultunk bizonyítékokért. A Baracska-holtág dunai torkolatánál található étterem ennél jobban már nem is lehetne idilli, hiszen teraszáról kilátás nyílik a kanyargó folyóra, a baranyai dombokra és a különleges hangulatú, cölöpökre épített házakból álló víkendtelepre.

Üvegbe zárt élménypikec_1

Készítik itt vegyesen és tisztán pontyból, vagy harcsából is a levet, de kérhet bele a vendég fejet, farkat, ikrát. Sőt a csípősségi fokozatokat is a kedvünk szerint alakítják. A halászlé mellé  természetesen házilag gyúrt tészta dukál. A Pikec ezentúl a füstölt süllőjével, illetve az olajban eltett halaival hódít: ezekből mindenképp dobjunk be párat, ki tudja, mikor jövünk legközelebb. És ha lenne, aki a halászlé mellé másért is jönne, az is jó helyen jár, hiszen a klasszikus szerb roston sültekből is válogathatunk.

 
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Györöki Szüret és XI. Halászléfőző verseny

Györöki Szüret és XI. Halászléfőző verseny

2013. September 07.
Balatongyörökön a szüreti mulatság része a halászléfőző fesztivál. A Balaton partján, a víztől szinte karnyújtásnyira felállított bográcsokban főzik minden évben a halászleveket – köztük remélhetőleg minél több igazi balatonit.
A jó balatoni halászlé

A jó balatoni halászlé

A balatoni halászléről méltatlanul kevesebb szó esik, mint a tiszai vagy bajai társairól, pedig egy jót minimum megkóstolni, de egyszer megfőzni is kötelező. Az egyik fontos arány, hogy a bele kerülő halak harmada ragadozó legyen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!