Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, burgonyás-karfiolos indiai egytálétel (Aloo gobi)

Adásban volt: 2013. október 24.
A recepthez tartozó videó
Igazi indiai egytálétel, melyet nagyon hamar elkészíthetünk, feltéve, ha minden van hozzá: kurkuma, koriander, cayenne bors, garam masala, gyömbér, kömény...
2015. október 24.

Hozzávalók

4 főre
  • 1 nagy fej karfiol
  • 4-6 közepes méretű krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kb. 5 cm friss gyömbér
  • 2 közepes méretű paradicsom
  • olaj
  • 1 tk egész köménymag
  • 1 tk mustármag
  • 2 púpos tk kurkuma
  • 2 púpos tk őrölt koriander
  • 2 púpos tk cayenne bors vagy pirospaprika
  • 2 púpos tk garam masala

  • bors
  • friss koriander

Elkészítés

Kicsi rózsákra szedjük a karfiolt és krumplit felkockázzuk.
Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért egészen apróra. 
Egy lábasban szárazon, olaj nélkül megpirítjuk a köménymagot és a mustármagot magas hőfokon, egészen addig, amíg nem kezd el pattogni,„ugrálni” a lábasban. 
Ekkor hozzáadjuk az olajat, majd jön a hagyma, fokhagyma és a gyömbér, a hőfokot közepesre állítjuk és kicsit pirítjuk, puhítjuk.
Hozzáadjuk a kurkumát és a cayenne borsot vagy a paprikát. 
A fűszeres keverékre rádobjuk a krumplit, átforgatjuk, hogy a fűszerek bevonják. Kb. 5 percig pirítjuk, hogy a krumpli kicsit puhuljon.
Hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot, majd a karfiolrózsákat.
Rászórjuk az őrölt koriandert és a garam masala-t (ez egy indiai fűszerkeverék, nagyobb szupermarketekben és különleges fűszereket árusító boltokban kapható).
Az egészet jól átforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen oszoljanak el és bevonják a zöldségeket. 
Aláöntünk kb. 1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 15 percig főzzük alacsony hőfokon, ameddig a karfiol megpuhul.
A legvégén még fedő nélkül nagy lángon főzzük, hogy minden folyadék elpárologjon.
Ha van épp, friss korianderrel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, burgonyás-karfiolos indiai egytálétel (Aloo Gobi)

Igazi indiai egytálétel, melyet nagyon hamar elkészíthetünk, feltéve, ha minden van hozzá: kurkuma, koriander, cayenne bors, garam masala, gyömbér, kömény...

Indiai uborkasaláta sárgarépával (raita)

Sűrű joghurt, különféle fűszerek, koriander, menta és a zöldségek, uborka, újhagyma és répa, ezek kerülnek ebbe az indiai ihletés salátába, a raitába, ami egy kísérő fogás, amit az általában a fűszeres ételek mellé fogyasztanak, hűsítőnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?