Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Adásban volt: 2013. szeptember 20.
A recepthez tartozó videó
Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.
2016. március 3.

Hozzávalók

  • 2 szép szelet csontos karaj
  • szójaszósz

  • bors
  • olaj
  • kínai ötfűszer keverék
  • 1 kg szilva
  • 1 alma
  • 2 vöröshagyma vagy salotta hagyma
  • olívaolaj
  • 10 dkg aszalt szilva
  • nádcukor vagy édesítő
  • balzsamecet
  • chili
  • gyömbér

  • bors

Elkészítés

Egy serpenyőt felforrósítunk. Közben a hússzeletekre csepegtetünk egy kis szója szószt, megszórjuk kínai ötfűszer keverékkel, sózzuk és borsozzuk. A sóval óvatosan, mert a szójaszósz is sós, ha van elég időnk, akkor állhat ebben a pácban minimum fél órát. Ha a serpenyő elég forró, egy kevés olajon megsütjük a hússzeleteket. Először mindkét oldalukat kérgesítjük, majd a hőt lejjebb vesszük és minkét oldalukat 5-5 percig sütjük.

 

A hagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon megdinszteljük, de nyugodtan karamellizálódhat is egy kicsit. A szilvákat kimagozzuk és feldaraboljuk, és hozzáadjuk a hagymához, egy kevés vízzel felöntjük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és ezt is hozzáadjuk, a feldarabolt aszalt szilvákkal együtt. Fűszerezzük frissen reszelt gyömbérrel, sóval, borssal, chilivel, adjunk hozzá egy kis nádcukrot vagy édesítőt és végül a balzsamecetet. Vegyük lejjebb a hőt és 10-15 percig rotyogtassuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.
Nagyon szilvás chutney

Nagyon szilvás chutney

Szilvamártás almával és chilivel! Készítsünk hozzá serpenyős karajt és jázmint rizst!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?