Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Adásban volt: 2013. szeptember 20.
A recepthez tartozó videó
Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.
2016. március 3.

Hozzávalók

  • 2 szép szelet csontos karaj
  • szójaszósz

  • bors
  • olaj
  • kínai ötfűszer keverék
  • 1 kg szilva
  • 1 alma
  • 2 vöröshagyma vagy salotta hagyma
  • olívaolaj
  • 10 dkg aszalt szilva
  • nádcukor vagy édesítő
  • balzsamecet
  • chili
  • gyömbér

  • bors

Elkészítés

Egy serpenyőt felforrósítunk. Közben a hússzeletekre csepegtetünk egy kis szója szószt, megszórjuk kínai ötfűszer keverékkel, sózzuk és borsozzuk. A sóval óvatosan, mert a szójaszósz is sós, ha van elég időnk, akkor állhat ebben a pácban minimum fél órát. Ha a serpenyő elég forró, egy kevés olajon megsütjük a hússzeleteket. Először mindkét oldalukat kérgesítjük, majd a hőt lejjebb vesszük és minkét oldalukat 5-5 percig sütjük.

 

A hagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon megdinszteljük, de nyugodtan karamellizálódhat is egy kicsit. A szilvákat kimagozzuk és feldaraboljuk, és hozzáadjuk a hagymához, egy kevés vízzel felöntjük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és ezt is hozzáadjuk, a feldarabolt aszalt szilvákkal együtt. Fűszerezzük frissen reszelt gyömbérrel, sóval, borssal, chilivel, adjunk hozzá egy kis nádcukrot vagy édesítőt és végül a balzsamecetet. Vegyük lejjebb a hőt és 10-15 percig rotyogtassuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.
Nagyon szilvás chutney

Nagyon szilvás chutney

Szilvamártás almával és chilivel! Készítsünk hozzá serpenyős karajt és jázmint rizst!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.