Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csigatészta vörösboros marharaguval

Adásban volt: 2014. február 13.
A recepthez tartozó videó
Bár a csigatésztát legtöbben csak a húslevesben tudják elképzelni, de mindenképpen érdemes kipróbálni ezzel a fűszeres, vörösboros marharaguval. Megéri!
2015. november 11.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 3 ek olivaolaj
  • 10 dkg császár-, vagy kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 1 üveg száraz vörösbor
  • 1 ág rozmaring
  • 0,5 dl mustméz

  • bors
  • 50 dkg csigatészta
  • 10 dkg reszelt juhsajt

Elkészítés

A felkockázott  császárszalonnát olívaolajon megpirítjuk.
A kiolvadt szalonnazsíron a finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk .
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a darált marhahúst.
A húst megsózzuk, megborsozzuk és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a friss rozmaringot, és amikor megpirult a marhahús, hozzáöntjük az első adag vörösbort.
Amikor a hús fölszívta, ugyanígy hozzáöntjük a második, harmadik, negyedik adag vörösbort. Akkor készült el, amikor a serpenyő szélén csak kevés folyadékot látunk. Ekkor hozzáadunk egy kevés mustmézet, de ez elhagyható. 
A csigatésztát  sós vízben feltesszük főni, közben marad idő elkészíteni egy friss zöldsalátát.
Az elkészült a csigatésztát a raguban átforgatjuk, reszelt juhsajttal megszórjuk és a salátával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldsaláta

Zöldsaláta

A világon a legelterjedtebb saláta öntet a franciák vinaigrette-je, számtalan módon lehet variálni, de az alap változat is tökéletesíti a zöldeket.

Körtés, mandulakrémes pite

Igazi körtés-mandulakrémes őszi finomság, a még napfényes délutánokra és a már sötét estékre.
Francia hagymaleves

Francia hagymaleves

A hibátlan, eredeti francia hagymaleves. Téli estéken a legjobb fogás. Még ma főzzük meg!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.