Francia hagymaleves
Adásban volt: 2013. December 6.
A recepthez tartozó videó
A hibátlan, eredeti francia hagymaleves. Téli estéken a legjobb fogás. Még ma főzzük meg!
2015. December 12.
Hozzávalók
4 adag- 50 dkg hagyma
- 5 dkg vaj
- friss kakukkfű
- 1,2 liter marhahús alaplé
- bagett
- 10 dkg Gruyére sajt vagy valamilyen kemény, markáns ízű sajt
- só
Elkészítés
A vajat felolvasztjuk, és amikor habzani kezd, rátesszük a vékonyra felkarikázott hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és karamellizáljuk, ez a folyamat legalább 30-40 percig tart. Amikor a hagyma aranybarnára sült, felöntjük az alaplével, és alacsony hőfokon kb 45 percig gyöngyözve főzzük. Míg a leves fő, a bagettet felszeleteljük és megszórjuk reszelt sajttal. Az elkészült leveseket olyan tányérokba szedjük, amit betehetünk a sütőbe. A kimert levesre ráültetjük a sajtos bagett szeleteket és sütőben, grill fokozaton aranybarnára pirítjuk a sajtot a kenyéren.
Megosztom barátaimmal