Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A szardínia felhasználásának egy kevésbé ismert, de annál finomabb verziója. Az olajos halon kívül a tészta, a kenyérmorzsa és a chili játssza a főszerepet.

Francia hagymaleves

Adásban volt: 2013. December 6.
A recepthez tartozó videó
A hibátlan, eredeti francia hagymaleves. Téli estéken a legjobb fogás. Még ma főzzük meg!
2015. December 12.

Hozzávalók

4 adag
  • 50 dkg hagyma
  • 5 dkg vaj
  • friss kakukkfű
  • 1,2 liter marhahús alaplé
  • bagett
  • 10 dkg Gruyére sajt vagy valamilyen kemény, markáns ízű sajt

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, és amikor habzani kezd, rátesszük a vékonyra felkarikázott hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és karamellizáljuk, ez a folyamat legalább 30-40 percig tart. Amikor a hagyma aranybarnára sült, felöntjük az alaplével, és alacsony hőfokon kb 45 percig gyöngyözve főzzük. Míg a leves fő, a bagettet felszeleteljük és megszórjuk reszelt sajttal. Az elkészült leveseket olyan tányérokba szedjük, amit betehetünk a sütőbe. A kimert levesre ráültetjük a sajtos bagett szeleteket és sütőben, grill fokozaton aranybarnára pirítjuk a sajtot a kenyéren. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Francia hagymaleves

A hibátlan, eredeti francia hagymaleves. Még ma főzzük meg!

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Egzotikus-krémes burgonyaleves gyömbérrel, cukorral és kókusztejjel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!