Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Flamand marharagu zsemlegombóccal

Adásban volt: 2013. november 7.
A recepthez tartozó videó
Elképesztően finom marharagu, zsemlegombóccal és egy kocka étcsokoládéval. Tökéletes hétvégi fogás.
2015. december 13.

Hozzávalók

4-6 személy
  • A raguhoz:
  • 1 kg marhalábszár vagy bármilyen soványabb marhahús
  • ½ kg hagyma
  • 25 dkg füstölt császárszalonna
  • magos mustár
  • 2 babérlevél
  • 2 szál kakukkfű
  • pár szem szegfűbors
  • 1 l barnasör
  • nádcukor
  • 1 kocka étcsokoládé
  • vaj
  • olívaolaj
  • A zsemlegombóchoz:
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • liszt
  • petrezselyem
  • víz

Elkészítés

Egy nagyobb edényben, amiben a ragut majd elkészítjük, a császárszalonna kockákat kisütjük, kicsit meg is piríthatjuk. Eközben a marhahús kockákat finoman belisztezzük, és egy felforrósított serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékén körbepirítjuk őket.(Figyeljünk arra, hogy a serpenyőbe ne zsúfoljuk össze a húskockákat, ha kell két-három adagban pirítsuk őket) A szalonnazsíron üvegesre pirítjuk a felaprított a felaprított vöröshagymát, amit azonnal sózunk és borsozunk. A megpuhult hagymához hozzáadjuk a megpirított marhahúst, átkeverjük, felöntjük a barna sörrel, és fűszerezzük két szál kakukkfűvel, két babérlevéllel, pár szem szegfűborssal, egy evőkanál magos mustárral. Ezután nem túl magas hőméréskleten, lassan, két-három órán át puhára főzzük a húst. Amikor megpuhult adunk a raguhoz egy evőkanál barnacukrot és egy kocka keserű csokoládét. 

Amíg a ragu fő elkészítjük a zsemlegombócot. A kockákra vágott zsemléket megpirítjuk. Két tojást felverünk, adunk hozzá egy kevés langyos vizet és a lisztet és összekeverjük. Hozzáadunk jó sok felaprított petrezselymet és hozzáforgatjuk a pirított zsemlekockákat. Az elkészült tésztát 10 percig pihentetjük. Majd forró, lobogó sós vízben kb. 10-15 perc alatt készre főzzük őket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Flamand sörös marharagu

Elképesztően finom marharagu, zsemlegombóccal és egy kocka étcsokoládéval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.