Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Adásban volt: 2013. szeptember 9.
A recepthez tartozó videó
Őszibarackkal, szőlővel és rozmaringgal készülő sült csirkecomb, ami hétvégi családi ebédre vagy vendégségre is kiváló.
2016. július 19.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 6 felső csirkecomb
  • olívaolaj
  • 2 dl fehérbor (rizling)
  • 5 dl alaplé
  • 4 ág rozmaring
  • 1 hagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 szárzeller
  • fokhagyma
  • 4 kemény őszibarack
  • 1 fürt szőlő

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk.
Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkecombok pirultak megdinszteljük a megmaradt olajon a hagymát.
Hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát és a feldarabolt szárzellert.
A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadunk két friss rozmaring ágat.
Ezután lejjebb vesszük a hőfokot, és visszatesszük a serpenyőbe a csirkecombokat, és köré ültetjük a feldarabolt őszibarackokat.
Az edényt szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket.
Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diós sült szőlő grillezett sajttal

Kellemes őszi időtöltés szőlőszemekkel, dióval, és halloumi sajttal a konyhában.
Vaníliás grízpuding karamellás gyümölcssalátával

Vaníliás grízpuding karamellás gyümölcssalátával

Sokan nem is gondolnák, hogy grízből elegáns és finom desszert készíthető, ami gyümölcsökkel tálalva egy ünnepi menü része lehet.
Kincsesbánya a szőlőszemben

Kincsesbánya a szőlőszemben

A hazai borászatok 2011 óta dönthetnek szabadon arról, hogyan semmisítik meg a törkölyt. Korábban kötelezően a szeszfőzdékhez kellett leadniuk, azóta viszont takarmány vagy éppen szőlőmagolaj is készülhet belőle.
Beforralás (redukálás)

Beforralás (redukálás)

Beforralással ízeket koncentrálhatunk, fantasztikus mártásokkal dobhatjuk föl az ételeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!