Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csípős paradicsomos sült burgonya - Patatas bravas

Adásban volt: 2013. szeptember 19.
A recepthez tartozó videó
Ennél nincs is vendégváróbb falat. Csípős, paradicsomos sült burgonya.
2015. november 20.

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • olívaolaj

  • bors
  • sütőpapír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 dl ketchup
  • 2 ek sherry ecet
  • füstölt paprika
  • fokhagyma
  • csípős paprikakrém (Tabasco)

Elkészítés

A krumplikat felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral letakart sütőlapon, forró sütőben, 220 C fokon 20-25 perc alatt pirosra ropogósra sütjük. Közben egy kis olajon hagymát dinsztelünk, sózzuk, belereszelünk 1-2 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a ketchupot, és a hámozott paradicsom konzerv felét. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük valamilyen csípős paprikakrémmel vagy chilivel, füstölt paprikával, és hozzáöntjük a sherry ecetet. 10-15 percig rotyogtatjuk, beforraljuk, hogy szép sűrű mártást kapjunk. A megsült krumplit összeforgatjuk a sűrű paradicsomszósszal, úgy, hogy azt mindenütt bevonja.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.