Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi burgonyás kifli

Adásban volt: 2013. szeptember 24.
A recepthez tartozó videó
Klasszikus kifli, reggeli kezdéshez vagy tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!
2016. július 30.

Hozzávalók

24 mini kiflihez
  • 17,5 dkg liszt
  • 15 dkg főtt, áttört krumpli
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • cukor

  • 1 tojás
  • köménymag
  • fekete hagymamag

Elkészítés

Langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval.
Amikor az élesztő felfutott a liszthez hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, az élesztőt, a tojássárgáját és az olívaolajat.
A tésztát összekeverjük, majd összegyúrjuk,  három egyforma darabra vágjuk, és kis cipókat formázunk belőle. 25 percig pihentetjük.
Pihentetés után a cipókból palacsinta méretű köröket nyújtunk és nyolc-nyolc cikkelyre felvágjuk őket.
A cikkelyeket, a szélesebb felüktől indulva kifli formájúra feltekerjük.
Az elkészült kifliket 10 percig újra pihentetjük.
Ezután megkenjük őket a felvert tojással és megszórjuk köménymaggal vagy fekete hagymamaggal vagy akár pirospaprikával vagy sajttal.
180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.

 

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés, mandulakrémes pite

Körtés, mandulakrémes pite

Igazi őszi finomság, az ősz egyik legfinomabb gyümölcsével. Korán sötétedős, hűvös estékre.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!