Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marokkói juhtúrós rétesháromszög

Adásban volt: 2013. szeptember 11.
A recepthez tartozó videó
Kiadós reggeli kell? A szezámmaggal megszórt, aranybarnára sült, juhtúrós batyu kitűnő választás és csak egy picivel kell korábban kelnünk, hogy meglepjük vele a családot egy dolgos hétköznap reggelén.
2016. július 13.

Hozzávalók

  • 1 réteslap
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg juhtúró
  • fokhagyma
  • 2 tojássárgája
  • szezámmag

  • bors

Elkészítés

A töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és 16 egyforma négyzetre vágjuk. Az egyik sarkába kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd szabályos háromszögekre hajtogatjuk őket. A batyukat megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és 200 C fokon 15-20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Harira – marokkói paradicsomleves

Harira – marokkói paradicsomleves

Ha már unjuk a szokásos hétvégi ebédeket, dobjuk fel ezzel a fűszeres marokkói paradicsomlevessel.
Marokkói padlizsánsaláta

Marokkói padlizsánsaláta

Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára, amit a Gourmet Fesztivál színpadán is elkészített. Frissítő saláta, ami remek magában is, de húsevők grillezett húsok mellé is fogyaszthatják.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.