Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Harira – marokkói paradicsomleves

Adásban volt: 2013. szeptember 11.
A recepthez tartozó videó
Ha már unjuk a szokásos hétvégi ebédeket, dobjuk fel ezzel a fűszeres marokkói paradicsomlevessel.
2015. október 17.

Hozzávalók

  • 30 dkg marhalábszár
  • 2 ek. vaj
  • 1 nagy hagyma
  • 15 dkg csicseriborsó
  • 15 dkg hagyományos lencse, egy éjszakára beáztatva
  • 3 paradicsom (héjazva, magozva)
  • 2 ek. paradicsompüré
  • fél csokor friss petrezselyem
  • fél csokor koriander
  • 2 szárzeller

  • 1 tk. frissen őrölt bors
  • 1 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 10 dkg cérnametélt
  • 1/2 citrom leve
  • 3 ek. liszt
  • 1 dl víz

Elkészítés

A vajon üvegesre pirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott zellert, az aprított petrezselymet, koriandert, a kurkumát, fahéjat, gyömbért. Rádobjuk a kockákra vágott húst, átforgatjuk, 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a csicseriborsót, lencsét – amiket  egy éjszakára beáztattunk – , felvágott paradicsomot és paradicsompürét, felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon 1,5 órán át főzzük, vagy amíg a hús megpuhul. A lisztet csomómentesre keverjük a vízzel, és besűrítjük vele a levest. Végül belefőzzük a tésztát, majd citromlével és friss zöldfűszerekkel ízesítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!