Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Kolbász, olívabogyó, birsalmasajt, sonka, juhsajt = kínálótál, amin mindenki megtalálja a neki valót.

Cézár saláta

Adásban volt: 2013. October 1.
A recepthez tartozó videó
A világ egyik legismertebb salátája a Cézár, amit sajnos csak kevés helyen készítenek az eredeti recept szerint, pedig úgy az igazi, ha szardellával készül.
2016. July 21.

Hozzávalók

2-4 adag
  • római saláta
  • 1 tojás
  • 2 szardellafilé
  • dijoni mustár
  • citrom
  • fokhagyma
  • olívaolaj

  • bors
  • 2 szelet kenyér
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

A fokhagymás kruton elkészítéséhez egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdet, amit csak szétnyomunk, és a ebben a fokhagymás olajban pirítjuk meg a kenyérkockákat.
Az öntethez a tojást rövid időre hőkezeljük, azaz 1-2 percre forrásbn lévő vízbe merítjük.  
Hideg vízben lehűtjük, majd feltörjük. A tojást elkeverjük egy teáskanálnyi mustárral, fél citrom levével, és végül az apróra vágott szardellával.  
Sózzuk – de csak óvatosan, mert a szardella sós – és borsozzuk.
Lassan belecsorgatjuk az öntetbe a négy evőkanálnyi olívaolajat.
A római saláta leveleit tépkedjük darabokra, és keverjük össze az öntettel, szórjuk meg a reszelt parmezánnal és forgassuk össze a salátával és a fokhagymás kenyér kockákkal, amiből a tetejére is tartsunk meg párat, és azonnal tálaljuk.
 
 
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!