Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tandoori csirke

Adásban volt: 2017. április 27.
A recepthez tartozó videó
2017. április 27.

Hozzávalók

5 személyre
  • A csirkéhez:
  • 5 db felső csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 2-3 dl joghurt
  • só ízlés szerint
  • 1-1,5 ek. tandoori masala
  • 2,5 cm gyömbér
  • A salátához:
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 mangó
  • 1 lilahagyma
  • 3 ek méz
  • 1/2 citrom leve
  • friss koriander
  • 6 ek olaj

  • A rizshez:
  • 1 bögre (2dl) jázmin rizs
  • 1 marék datolya
  • 1 tk sáfrány

Elkészítés

1. A csirke páchoz lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tandori masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat közvetlenül a csont mellett bevágjuk és beletesszük a pácba őket, majd állni hagyjuk.

2. A jázmin rizst sós vízben megfőzzük.

3. Egy lábasban forrásban lévő vízhez adjuk a sáfrány, rövid ideig főzzük, majd leszűrjük. A szép sárga levét a rizshez öntjük és így főzzük tovább az apróra vágott datolyával együtt.

4. A bepácolt csirkéket sütőrácson 230 fokon 50-55 percig sütjük.

5. A salátához a kaliforniai paprikát, a lilahagymát és a mangót csíkokra vágjuk.

6. A saláta öntethez a mézet, a citrom levét, a sót elkeverjük, majd amikor a só feloldódott hozzáöntjük az olajat is. Tálalás előtt öntjük csak a salátára.

7. A csirkéket egy nagy tálra helyezzük, rászórunk lilahagymát, friss koriandert, külön tálba szedjük a datolyás, sáfrányos jázmin rizs, majd a salátát is és így tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Forradalmi csirkés pite

Forradalmi csirkés pite

Ez a nemzeti színekben pompázó sós pite a március 15-i forradalom és szabadságharc emlékére készült, de természetesen bármikor elkészíthető másféle zöldségekkel is, hiszen egy izgalmas csirkés főételről van szó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.