Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mexikói babos csirke

Adásban volt: 2016. November 9.
A recepthez tartozó videó
2016. November 9.

Hozzávalók

  • 3 db egész csirkecomb
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 ek. őrölt kömény
  • 1/2 tk. cayenne bors
  • őrölt koriandermag, só, bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db lime leve
  • 1 ek. vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 20 dkg barnarizs
  • 2 dl alaplé
  • 1,5 dl paradicsomszósz
  • 2 cső kukorica
  • 40 dkg feketebab konzerv

Elkészítés

1. A kukoricacsöveket sózzuk, borsozzuk, majd vajjal bekenve fóliába csomagoljuk, és 200 fokon kb. fél óra alatt roppanósra sütjük.

2. A csirkecombokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges nedvességet, sózzuk, borsozzuk, majd a bőrös felükkel lefelé fordítva forró olívaolajon kérget sütünk rájuk.

3. Elkészítjük a pácot: a cayenne paprikát, köményt, őrölt koriandermagot olívaolajjal és a lime levével összekeverjük.

4. A kérgesített csirkecombokat alaposan beleforgatjuk a pácba, majd legalább fél órára állni hagyjuk.

5. A serpenyőben maradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a az apróra vágott fokhagymagerezdet, majd a csíkokra vágott paprikát is.

6. Beletesszük a barnarizst és felöntjük alaplével, majd hozzáadjuk a feketebabot. Hozzáadjuk a csőről levágott sült kukoricaszemeket is, majd felöntjük a paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk, majd forralás után belenyomjuk a csirkecombokat és az egész serpenyőt betesszük az előmelegített sütőbe. Ha a levét elfőtte, forgassuk át és adjunk még hozzá alaplevet.

7. Tálaláskor jalapeno paprikával és reszelt lime-héjjal díszíthetjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mexikói töltött palacsinta (enchiladas)

Mexikói töltött palacsinta (enchiladas)

A mexikóiak sós palacsintája az enchiladas. Ebben a változatban a tortilla fűszeres marharaguval van töltve és pikáns paradicsomszószban sajttal van összesütve.
Mexikói zöldfűszeres rizs tőkehallal

Mexikói zöldfűszeres rizs tőkehallal

Eredeti néven: arroz verde. Üde, fűszeres, zöld rizs Mexikóból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!