Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tofu fasírt és Thai borsófőzelék

Adásban volt: 2016. november 29.
A recepthez tartozó videó
2016. november 29.

Hozzávalók

  • Tofu fasírt:
  • 30 dkg tofu
  • 150 g szójaszósz
  • 30 g só
  • 2 ek. szezámolaj
  • 1 szál újhagyma
  • 50 g fehér szezámmag
  • 20 g napraforgómag
  • kb. 60 g zsemlemorzsa
  • 10 dkg barnarizs
  • ½ db kígyóuborka
  • 1 db tojás
  • Thai borsófőzelék:
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 dl kókusztej
  • 1 ek. curry paszta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • reszelt gyömbér
  • 80 dkg fejtett zöldborsó
  • 4 dl alaplé
  • só, cukor

Elkészítés

Tofu fasírt:

1. Sós vízben barnarizst főzünk.

2. A hideg, jól lehűtött tofut lereszeljük. Beleöntjük a szójaszószt, majd az újhagyma karikákra vágott zöldjét. Beletesszük a szezámmagot és a napraforgómagot is, majd egy tojást törünk bele. Ezután felvágjuk az uborkát, a középső vizes, magos részét kikaparjuk, és apró kockákra vágva beletesszük a fasírt alapba.

3. Sózzuk, és még egy kevés szójaszószt teszünk bele, majd a hűtőbe tesszük megdermedni.

4. A hűtőből kivéve hozzákeverjük a főtt barnarizst, és kis golyókat formázunk a masszából, majd kevés olívaolajon megsütjük.

5. Egy nyársra felhúzva tálaljuk.

Thai borsófőzelék:

1. Olívaolajon megpirítjuk a reszelt gyömbért, és hozzátesszük a curry pasztát és a felkarikázott újhagymát. Felöntjük sűrű kókusztejjel, és hagyjuk összeérni az ízeket.

2. Beletesszük a konzerv vagy fagyasztott borsót, és felöntjük egy nagyon kevés alaplével. Sózzuk, és lefedve puhára főzzük.

3. Amint megpuhult, önmagával sűrítjük: a főtt borsó felét leturmixoljuk, majd visszakeverjük a főzelékbe. Egy kanál cukorral ízesítjük, majd tálaljuk. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Teljes kiőrlésű pita sült zöldségekkel és tofuval töltve

Teljes kiőrlésű pita sült zöldségekkel és tofuval töltve

Készítsük el a pitát mi magunk, egyszerű és 10 perc alatt megsül
Füstölt makréla fasírt nyári céklasalátával

Füstölt makréla fasírt nyári céklasalátával

Egészséges, friss, ropogós, üde saláta sok-sok zöldséggel és egy fantasztikus, gyerekbarát halas fasírttal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!