Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kínai narancsos csirke

Adásban volt: 2016. November 23.
A recepthez tartozó videó
2016. November 23.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 tk. útifűmaghéj
  • olaj
  • 20 dkg fehér rizs
  • 3 dl 100%-os narancslé
  • 1 db narancs héja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chilipehely
  • 2-3 ek. szójaszósz
  • 1-2 ek. barna cukor
  • 1-2 ek. rizsecet vagy almaecet
  • 2 ek. szezámmag

Elkészítés

1. A csirkemellet felkockázzuk, egy teáskanál útifűmaghéjat kevés vízzel elkeverjük.

2. Egy másik tálban a tojásfehérjét laza habbá verjük, majd hozzáöntjük az útifűmaghéjat, egy kis sót, és összekeverjük. Az így kapott masszába beleforgatjuk a csirkemellkockákat, és pár percre félretesszük.

3. Átmossuk a rizst, majd kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni.

4. Egy kisebb tálban egy teáskanál útifűmaghéjat narancslével felöntünk, és megvárjuk, amíg zselés állagúra szívja magát.

5. A maradék narancslét egy serpenyőbe öntjük, ehhez pedig hozzáadjuk a zselés keveréket, majd habverővel összekeverjük.

6. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a barna cukrot, a chilipelyhet, és narancshéj reszeléket.

7. A pácolt csirkemell darabokat hevített, de nem túl forró olajba tesszük, vigyázva, hogy nehogy összeragadjanak. Nagyjából 1 – 1,5 percig sütjük őket. Amíg meleg, beleforgatjuk a narancsos mázba.

8. Tálaláskor a húst meghintjük pirított szezámmaggal, majd korianderrel és reszelt narancshéjjal díszítjük.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Édes-savanyú kínai csirke

Édes-savanyú kínai csirke

Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!
Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Akár a maradék rizsünket is feldobhatjuk ezzel a recepttel, de ha egyszer megkóstoltuk, mindig hagyunk majd annyi rizst, hogy újra elkészíthessük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!