Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!

Édes-savanyú kínai csirke

Adásban volt: 2013. October 8.
A recepthez tartozó videó
Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!
2015. October 28.

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 zöld és piros kaliforniai paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • 4 ek étkezési keményítő
  • 1,2 l víz
  • szódabikarbóna
  • sütőpor
  • Szósz:
  • 5 ek ketchup
  • Worcestershire szósz
  • ecet
  • szójaszósz
  • víz
  • méz
  • étkezési keményítő

  • bors
  • 1 ek édes chiliszósz
  • 20 dkg jázminrizs

Elkészítés

Először elkészítjük a csirke falatok bundáját. 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 4 evőkanál étkezési keményítővel, 1 teáskanál szódabikarbónával vagy sütőporral, és 1,2 dl hideg vízzel. Az elkészült masszát, amíg a többi hozzávalót is előkészítjük, állni hagyjuk.

A paprikákat 2 cm-es falatokra vágjuk, az újhagymákat felkarikázzuk, a zöldjét pedig félretesszük.

5 evőkanál ketchuphoz adunk 2 evőkanál ecetet, 1 evőkanál mézet, 2 evőkanál szójaszószt, pár csepp Worcestershire szószt, 1 evőkanál édes chiliszószt, és hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Végül 1 teáskanál étkezési keményítővel és 2 evőkanál vízzel az egészet jól elkeverjük.

A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd jól átforgatjuk őket a palacsinta tészta sűrűségű masszában. Egy nagy serpenyőben olajat forróra hevítünk, és amikor már elég forró, akkor a csirkedarabokat szép pirosra, ropogósra sütjük benne. Amikor szépen megpirultak kivesszük őket, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Ugyanabban az olajban, amiben a csirkéket sütöttük, hirtelen átpirítjuk a zöldségeket is. Éppen csak puhuljanak meg, de még ropogósak is maradjanak, amikor ez bekövetkezett, akkor jöhet rájuk a az édes-savanyú mártás. Gyorsan átforgatjuk benne a húsokat és a zöldségeket, hogy vékonyan, de mindenütt bevonja őket mártás. Az elkészült ételt főtt rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édes-savanyú kínai csirke

Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Köretnek, de magában is kiváló a tojásos rizs.
Ezersárkány, Budapest

Ezersárkány, Budapest

A gazdag kínaiak és a magas szintű delegációk felkapott és kifejezetten modern kínai stílusban berendezett étterme, hatalmas csarnokkal és gazdagon dekorált különtermekkel. A konyha precízen hozza a főbb kínai konyhák Európában kevéssé ismert klasszikusait, két különböző árfekvésű étlapról válogathatunk (a honlapjukon található étlap és árak elavultak).

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!