Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes-savanyú kínai csirke

Adásban volt: 2013. október 8.
A recepthez tartozó videó
Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!
2015. október 28.

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 zöld és piros kaliforniai paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • 4 ek étkezési keményítő
  • 1,2 l víz
  • szódabikarbóna
  • sütőpor
  • Szósz:
  • 5 ek ketchup
  • Worcestershire szósz
  • ecet
  • szójaszósz
  • víz
  • méz
  • étkezési keményítő

  • bors
  • 1 ek édes chiliszósz
  • 20 dkg jázminrizs

Elkészítés

Először elkészítjük a csirke falatok bundáját. 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 4 evőkanál étkezési keményítővel, 1 teáskanál szódabikarbónával vagy sütőporral, és 1,2 dl hideg vízzel. Az elkészült masszát, amíg a többi hozzávalót is előkészítjük, állni hagyjuk.

A paprikákat 2 cm-es falatokra vágjuk, az újhagymákat felkarikázzuk, a zöldjét pedig félretesszük.

5 evőkanál ketchuphoz adunk 2 evőkanál ecetet, 1 evőkanál mézet, 2 evőkanál szójaszószt, pár csepp Worcestershire szószt, 1 evőkanál édes chiliszószt, és hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Végül 1 teáskanál étkezési keményítővel és 2 evőkanál vízzel az egészet jól elkeverjük.

A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd jól átforgatjuk őket a palacsinta tészta sűrűségű masszában. Egy nagy serpenyőben olajat forróra hevítünk, és amikor már elég forró, akkor a csirkedarabokat szép pirosra, ropogósra sütjük benne. Amikor szépen megpirultak kivesszük őket, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Ugyanabban az olajban, amiben a csirkéket sütöttük, hirtelen átpirítjuk a zöldségeket is. Éppen csak puhuljanak meg, de még ropogósak is maradjanak, amikor ez bekövetkezett, akkor jöhet rájuk a az édes-savanyú mártás. Gyorsan átforgatjuk benne a húsokat és a zöldségeket, hogy vékonyan, de mindenütt bevonja őket mártás. Az elkészült ételt főtt rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édes-savanyú kínai csirke

Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Köretnek, de magában is kiváló a tojásos rizs.
Ezersárkány, Budapest

Ezersárkány, Budapest

A gazdag kínaiak és a magas szintű delegációk felkapott és kifejezetten modern kínai stílusban berendezett étterme, hatalmas csarnokkal és gazdagon dekorált különtermekkel. A konyha precízen hozza a főbb kínai konyhák Európában kevéssé ismert klasszikusait, két különböző árfekvésű étlapról válogathatunk (a honlapjukon található étlap és árak elavultak).

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!