Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kínai csirkesaláta ropogós wonton csíkokkal

Adásban volt: 2016. október 6.
A recepthez tartozó videó
2016. október 6.

Hozzávalók

4 személyre
  • Dresszing:
  • 50 ml fehérborecet
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. szezámolaj
  • 1,5 dkg barna cukor
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 1 ek. citromlé
  • 2 tk. szójaszósz
  • só, bors
  • Salátához:
  • 3 ek. pirított szezámmag
  • 2 db csirkemell
  • 15 db wonton tészta
  • 1 fej kínai kel
  • 1 fej római saláta
  • 10 dkg földimogyoró
  • 10 dkg koriander
  • 10 dkg újhagyma
  • olaj a wontonlapok kisütéséhez

Elkészítés

1. Összekeverjük az ecetet, az olajjal, szezámolajjal, barna cukorral, mustárral, citromlével, szójaszósszal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálba helyezve, letakarjuk fóliával, és a hűtőbe tesszük addig, amíg nem öntjük a salátára.

2. A csirkét kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olajon kérgesítjük, és megsütjük.

3. Egy másik edényben olajat forrósítunk és kisütjük a vékony csíkokra vágott (1 cm vastag) wontonokat. (Kb. 20-30 mp alatt aranybarnára sülnek.) Óvatosan kivesszük őket az olajból, és papírtörlőre helyezve megvárjuk, míg az összes felesleges olaj lecsöpög róluk.

4. A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel, majd leitatjuk róla a nedvességet papírtörlővel. A leveleket vékony csíkokra vágjuk. Egy-egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a földimogyorót és a szezámmagot is.

5. Egy nagyobb tálban összekeverjük a salátaleveleket a pirított magokkal, a karikára vágott újhagymával és a korianderlevelekkel. Hozzáadjuk a csirkecsíkokat és a dresszinget. Óvatosan összekeverjük. Legvégén a pirított wontont tesszük rá, igyekezve, hogy a csíkok ne törjenek szét.

Tipp:

1. A dresszing elkeverésére kézi habverőt használjunk, mert így alaposabban és krémesebbre tudjuk elkeverni.

2. A salátaleveleket miután megmostuk, várjuk meg mindenképp, míg teljesen megszáradnak, különben a dresszing nem tapad a levelekre.

Megjegyzés: Fagyasztott wonton lapokat Magyarországon: ázsiai élelmiszerboltokban lehet kapni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Édes-savanyú kínai csirke

Édes-savanyú kínai csirke

Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!
Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Akár a maradék rizsünket is feldobhatjuk ezzel a recepttel, de ha egyszer megkóstoltuk, mindig hagyunk majd annyi rizst, hogy újra elkészíthessük.
Kapros kínai kelsaláta

Kapros kínai kelsaláta

A kapor és a fokhagyma élettel tölti meg az unalmasnak gondolt kínai kelt. A téli hónapok leggazdaságosabb salátaféleségét mostantól így is tálalhatjuk. Szuper egészséges önálló fogás vacsorára, vagy egy szelet sült hús mellé köretnek. Németh Zsófia receptje Párizsból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!