Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Adásban volt: 2013. június 7.
A recepthez tartozó videó
Akár a maradék rizsünket is feldobhatjuk ezzel a recepttel, de ha egyszer megkóstoltuk, mindig hagyunk majd annyi rizst, hogy újra elkészíthessük.
2015. november 18.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 20 dkg főtt jázminrizs
  • 2 tojás
  • 1 csokor újhagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • szójaszósz
  • friss koriander
  • valamilyen csíra

Elkészítés

A maradék, hideg főtt rizst egy felhevített serpenyőben olajon erős lángon megpirítjuk. Amíg a rizs pirul, feldaraboljuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Amikor a rizs egy kicsit megpirult, hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát és a gyömbért, egy kis szójaszósszal ízesítjük. Felverünk két tojást és a forró rizsre öntjük, és 1-2 perc alatt a rizst folyamatosan kevergetve rádermesztjük. Hozzákeverjük az apróra vágott koriandert vagy petrezselymet és az újhagyma zöld szárát. 

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kínai sült oldalas

Kínai sült oldalas

Ez a ropogósra sült oldalas mézes, gyömbéres, fokhagymás paradicsomos pácban készül, és nem lehet elég sokat készíteni belőle.
Édes-savanyú kínai csirke

Édes-savanyú kínai csirke

Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!

Édes-savanyú kínai csirke

Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.