Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kínai sült oldalas

Adásban volt: 2013. June 7.
A recepthez tartozó videó
Ez a ropogósra sült oldalas mézes, gyömbéres, fokhagymás paradicsomos pácban készül, és nem lehet elég sokat készíteni belőle.
2015. November 21.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 kg oldalas
  • szójaszósz
  • paradicsompüré vagy ketchup
  • méz
  • gyömbér
  • fokhagyma

Elkészítés

Az oldalast egy kevés vízben gyömbérrel, fokhagymával és egy vöröshagymával egy óra alatt puhára főzzük. A szójaszószt mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, pár csepp csípős szószt. Belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Elkeverjük a szószt és beleforgatjuk az oldalas darabokat. A húsokat egy sütőpapírral lefedett sütőlapon a sütőben 220C fokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Egyben sült, tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.
Sült karfiol fokhagymás joghurttal, gránátalmával és csirkemellel

Sült karfiol fokhagymás joghurttal, gránátalmával és csirkemellel

A sült karfiolt azok is szeretni fogják, akik amúgy nem kedvelik. A forró fűszeres karfiol rózsákat bevonja a hideg joghurtos öntet, a sült csirkemell, pedig a "hab a tortán".

Napi ajánlatunk

Top videók