Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett tarja chimichurri szósszal

Adásban volt: 2013. August 1.
A recepthez tartozó videó
A grillszezonnak vége ugyan, de a sült húsos baráti összejövetelekről nem kell lemondanunk. A fűszerek íze összeér, a húst néhány percig sütjük és kész. Grillezett tarja.
2015. October 15.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2-4 szelet szép tarja

  • bors
  • olaj
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • szárított oregano
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1 fej vöröshagyma
  • chili pehely
  • 1 citrom leve
  • fehérborecet

Elkészítés

A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk . A serpenyőt szárazon forróra hevítjük, amikor már kellően forró, akkor öntünk bele egy kevés olívaolajat. A tarja szeletek mindkét oldalát először 3-3 percig sütjük, amíg kérget kap, miután mindkét oldala szép pirosra sült, lejjebb vesszük a hőt, és a  mindkét oldalát sütjük még körülbelül 5-5 percig.

Amíg a hús sül elkészítjük a chimichurrit. Ehhez finomra aprítjuk a petrezselymet, hozzáadjuk az oreganot, az apróra vágott fokhagymát, hagymát, majd összekeverjük a citromlével, megszórjuk chili pehellyel, hozzáadjuk a borecetet és az olívaolajat, és jól összekeverjük. Kifejezetten jót tesz az ízeknek, ha legalább egy fél órát állni hagyjuk.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!