Grillezett tarja chimichurri szósszal

Hozzávalók
2-4 adag- 2-4 szelet szép tarja
- só
- bors
- olaj
- 1 nagy csokor petrezselyem
- szárított oregano
- 2 fokhagymagerezd
- 1 fej vöröshagyma
- chili pehely
- 1 citrom leve
- fehérborecet
Elkészítés
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk . A serpenyőt szárazon forróra hevítjük, amikor már kellően forró, akkor öntünk bele egy kevés olívaolajat. A tarja szeletek mindkét oldalát először 3-3 percig sütjük, amíg kérget kap, miután mindkét oldala szép pirosra sült, lejjebb vesszük a hőt, és a mindkét oldalát sütjük még körülbelül 5-5 percig.
Amíg a hús sül elkészítjük a chimichurrit. Ehhez finomra aprítjuk a petrezselymet, hozzáadjuk az oreganot, az apróra vágott fokhagymát, hagymát, majd összekeverjük a citromlével, megszórjuk chili pehellyel, hozzáadjuk a borecetet és az olívaolajat, és jól összekeverjük. Kifejezetten jót tesz az ízeknek, ha legalább egy fél órát állni hagyjuk.