Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pad thai

Adásban volt: 2017. June 8.
A recepthez tartozó videó
2017. June 8.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 db chili paprika
  • 3-4 cm gyömbér
  • 15-20 dkg rizstészta
  • 2 szál újhagyma
  • 5-10 dkg szójababcsíra
  • 2-3 ek szőlőmagolaj
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 kis cukkini
  • 5 dkg pirított földimogyoró
  • egy marék szezámmag
  • Az öntethez:
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 4 ek szezámolaj
  • 1 ek barna cukor

Elkészítés

1. A húst ledaráljuk, a rizstésztát előre beáztatjuk, majd forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük.

2. A felhevített serpenyőben vagy wokban kevés szőlőmagolajon megdinszteljük a reszelt gyömbért, fokhagymát és az apróra vágott chilit. Ezután adjuk hozzá a darált csirkehúst.

3. A sárgarépát, a cukkinit és az újhagyma fehér részét vékony csíkokra vágjuk, majd a húshoz adjuk és így pirítjuk tovább.

4. Az öntethez egy tálban elkeverjük a halszósz, a szezámolajat és a szójaszót a barna cukorral.

5. A szezámmagot szárazom megpirítjuk egy serpenyőben.

6. Ha a zöldségek és a hús megpirult, rászórjuk a szójababcsírát, ráöntjük az öntetet, majd egyszer átforgatjuk, hozzáadjuk a rizstésztát is és alaposan átforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk a pirított szezámmaggal és mogyoróval, valamint az apróra vágott újhagymával. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!