Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldséges csirkeragu krumpligombóccal

Adásban volt: 2017. June 23.
A recepthez tartozó videó
2017. June 23.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 jalapeno
  • 1 citrom
  • 1 szárzeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 szál zöldspárga
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • ½ sárga kaliforniai paprika
  • A gombócokhoz:
  • 3 burgonya
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 tojás
  • friss kakukkfű
  • friss snidling
  • ½ zöld kaliforniai paprika
  • 10 dkg cukorborsó
  • friss petrezselyem
  • friss kakukkfű
  • 1 szál újhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy aprítógépben ledaráljuk a fokhagymát, a jalapenot az olívaolajjal, sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel és a citrom levével.

2. A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felső combokra, majd egy tepsibe helyezzük és meglocsoljuk a páclével. Hűtőben pár órát pihentetjük.

3. Egy felhevített lábasban megpirítjuk a csirkecombokat, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, zellert, póréhagymát és a kaliforniai paprikát, végül megsózzuk.

4. Ha már lepirult, felöntjük annyi alaplével, hogy majdnem ellepje, majd fedő alatt 30 percig főzzük. Mielőtt kész, hozzáadjuk a cukorborsót és a zöldspárgát is.

5. A gombócokhoz a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón átnyomjuk vagy lereszeljük. Ezután elkeverjük a rétesliszttel, a tojással, az apróra vágott snidlinggel és kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle és réteslisztbe forgatjuk. Rátesszük a ragura, lefedjük és 10 percig főzzük. Ezután megforgatjuk és még pár percig tovább főzzük. Vékonyra karikázott újhagymával tálaljuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!