Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldséges csirkeragu krumpligombóccal

Adásban volt: 2017. június 23.
A recepthez tartozó videó
2017. június 23.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 jalapeno
  • 1 citrom
  • 1 szárzeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 szál zöldspárga
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • ½ sárga kaliforniai paprika
  • A gombócokhoz:
  • 3 burgonya
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 tojás
  • friss kakukkfű
  • friss snidling
  • ½ zöld kaliforniai paprika
  • 10 dkg cukorborsó
  • friss petrezselyem
  • friss kakukkfű
  • 1 szál újhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy aprítógépben ledaráljuk a fokhagymát, a jalapenot az olívaolajjal, sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel és a citrom levével.

2. A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felső combokra, majd egy tepsibe helyezzük és meglocsoljuk a páclével. Hűtőben pár órát pihentetjük.

3. Egy felhevített lábasban megpirítjuk a csirkecombokat, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, zellert, póréhagymát és a kaliforniai paprikát, végül megsózzuk.

4. Ha már lepirult, felöntjük annyi alaplével, hogy majdnem ellepje, majd fedő alatt 30 percig főzzük. Mielőtt kész, hozzáadjuk a cukorborsót és a zöldspárgát is.

5. A gombócokhoz a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón átnyomjuk vagy lereszeljük. Ezután elkeverjük a rétesliszttel, a tojással, az apróra vágott snidlinggel és kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle és réteslisztbe forgatjuk. Rátesszük a ragura, lefedjük és 10 percig főzzük. Ezután megforgatjuk és még pár percig tovább főzzük. Vékonyra karikázott újhagymával tálaljuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tejszínes csirkeragu

Tejszínes csirkeragu

Ízletes és egy csöppet sem unalmas csirkemell, egy hétköznap délben. Tejszínnel és zöldborsóval, villámgyorsan elkészül.
Zöldséges-kapros csirkeragu, gombás vadrizzsel

Zöldséges-kapros csirkeragu, gombás vadrizzsel

Illatos tavaszi egytálétel: tejszíntől selymes csirkeragu és zöldfűszeres-gombás rizs. Hétköznapi vacsorára vagy szombati ebédre fantasztikus.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!