Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Savanyú pacalleves petrezselymes nokedlivel

Adásban volt: 2017. April 28.
A recepthez tartozó videó
2017. April 28.

Hozzávalók

6 személyre
  • 1 kg tisztított, előfőzött pacal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 karalábé
  • 20 dkg gomba
  • 1 citrom
  • fehérborecet
  • 1 dl tejszín
  • friss lestyán

  • A nokedlihez
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2-3 dl tejföl
  • friss petrezselyem

Elkészítés

1. Kacsazsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát a babérlevelekkel együtt. Ezután adjuk hozzá a pacalt, amit kb. 2 órán keresztül főzünk.

2. A nokedlihez összekeverjük a lisztet, a tojást, a sót, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt.

3. A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a zellert is felkockázzuk és amikor a pacal félig megpuhult, (kb. 1 óra főzés után) akkor kerülnek bele a zöldségek is, valamint a citrom héja.

4. Amikor a leves már majdnem kész, ne forraljuk tovább, ekkor adjuk hozzá a lestyánt és a nokedlit is. Végül beletesszük a felszeletelt gombát és felöntjük tejszínnel és fehérborecettel. Egyet forralunk rajta és tálalhatjuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pirított kaliforniai paprika krémleves

Pirított kaliforniai paprika krémleves

Lélekmelengető leves, hogy kibírjuk ezt a kis időt, ami még hátra van a télből

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!