Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérrépás körteleves

Adásban volt: 2016. november 4.
A recepthez tartozó videó
2016. november 4.

Hozzávalók

  • 4 db érett körte
  • 4 szál petrezselyemgyökér
  • 1 l alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 db éretlenebb körte
  • 1 ek. méz

Elkészítés

1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat.

2. A fehérrépákat meghámozzuk, felkockázzuk és megdinszteljük a vajon.

3. Az érett körtéket meghámozzuk, felkockázzuk, és a répához adjuk.

4. Megsózzuk, majd lassan adagolva hozzáadjuk az alaplevet.

5. Ha minden hozzávaló megpuhult, összeturmixoljuk, belefacsarjuk a citromlevet, és hozzáadjuk a tejszínt.

6. Átszűrjük, majd a roppanós körtéből vágott szeletekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Korianderes kukoricaleves

Korianderes kukoricaleves

"Hidegfront esetén sem kell kétségbe esni, forrón, esetleg egy kicsit több chilivel szívet-lelket melengető fogás"
Brokkoli-alma leves

Brokkoli-alma leves

Finom és olcsó

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!