Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérrépás körteleves

Adásban volt: 2016. November 4.
A recepthez tartozó videó
2016. November 4.

Hozzávalók

  • 4 db érett körte
  • 4 szál petrezselyemgyökér
  • 1 l alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 db éretlenebb körte
  • 1 ek. méz

Elkészítés

1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat.

2. A fehérrépákat meghámozzuk, felkockázzuk és megdinszteljük a vajon.

3. Az érett körtéket meghámozzuk, felkockázzuk, és a répához adjuk.

4. Megsózzuk, majd lassan adagolva hozzáadjuk az alaplevet.

5. Ha minden hozzávaló megpuhult, összeturmixoljuk, belefacsarjuk a citromlevet, és hozzáadjuk a tejszínt.

6. Átszűrjük, majd a roppanós körtéből vágott szeletekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!