Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérrépás körteleves

Adásban volt: 2016. november 4.
A recepthez tartozó videó
2016. november 4.

Hozzávalók

  • 4 db érett körte
  • 4 szál petrezselyemgyökér
  • 1 l alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 db éretlenebb körte
  • 1 ek. méz

Elkészítés

1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat.

2. A fehérrépákat meghámozzuk, felkockázzuk és megdinszteljük a vajon.

3. Az érett körtéket meghámozzuk, felkockázzuk, és a répához adjuk.

4. Megsózzuk, majd lassan adagolva hozzáadjuk az alaplevet.

5. Ha minden hozzávaló megpuhult, összeturmixoljuk, belefacsarjuk a citromlevet, és hozzáadjuk a tejszínt.

6. Átszűrjük, majd a roppanós körtéből vágott szeletekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Korianderes kukoricaleves

Korianderes kukoricaleves

"Hidegfront esetén sem kell kétségbe esni, forrón, esetleg egy kicsit több chilivel szívet-lelket melengető fogás"
Brokkoli-alma leves

Brokkoli-alma leves

Finom és olcsó

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!