Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fahéjas almaleves

Adásban volt: 2016. November 18.
A recepthez tartozó videó
2016. November 18.

Hozzávalók

  • 4 db alma
  • 2 ek. keményítő
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • csillagánizs
  • só, szegfűbors
  • 1 db citrom

Elkészítés

1. Egy kisebb edénybe vizet öntünk, beletesszük a csillagánizst, néhány szem szegfűszeget, 2-3 kis darab fahéjat, 2-3 darab szegfűborsot.

2. Az almákat meghámozzuk, egyforma darabokra vágjuk, beletesszük a fűszeres alaplébe, és felforraljuk.

3. Beleteszünk egy kevés vékonyan lehúzott citromhéjat és megcukrozzuk. Egy kis tálban kikeverjük a keményítőt a tejszínnel és a tejföllel, majd hozzáadjuk a leveshez. Még egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Melengető sütőtökkrémleves

Melengető sütőtökkrémleves

A zöldséges standok már roskadoznak a szebbnél szebb tököktől, így elérkezett az idő az első sütőtökleveshez!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!