Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fahéjas almaleves

Adásban volt: 2016. november 18.
A recepthez tartozó videó
2016. november 18.

Hozzávalók

  • 4 db alma
  • 2 ek. keményítő
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • csillagánizs
  • só, szegfűbors
  • 1 db citrom

Elkészítés

1. Egy kisebb edénybe vizet öntünk, beletesszük a csillagánizst, néhány szem szegfűszeget, 2-3 kis darab fahéjat, 2-3 darab szegfűborsot.

2. Az almákat meghámozzuk, egyforma darabokra vágjuk, beletesszük a fűszeres alaplébe, és felforraljuk.

3. Beleteszünk egy kevés vékonyan lehúzott citromhéjat és megcukrozzuk. Egy kis tálban kikeverjük a keményítőt a tejszínnel és a tejföllel, majd hozzáadjuk a leveshez. Még egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Melengető sütőtökkrémleves

Melengető sütőtökkrémleves

A zöldséges standok már roskadoznak a szebbnél szebb tököktől, így elérkezett az idő az első sütőtökleveshez!

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.