Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Narancskrémleves mákos-túrós daragaluskával

Adásban volt: 2016. November 7.
A recepthez tartozó videó
2016. November 7.

Hozzávalók

  • 4 db narancs
  • 1 l narancslé
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 db citrom héja
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 2 dl főzőtejszín
  • cukor vagy méz
  • 20 dkg túró
  • 2 ek. búzadara
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. cukor
  • 1 db tojás
  • 3 ek. mák

Elkészítés

1. A túrót összegyúrjuk egy kevés cukorral, búzadarával, mákkal, liszttel és a szétválasztott tojássárgájával, majd hűtőben megdermesztjük.

2. A narancsokat meghámozzuk, leturmixoljuk. A narancsleve egy serpenyőben felhevítjük. Belereszelünk egy kevés narancshéjat, majd hozzáadjuk a narancspépet.

3. Egy kevés vízben néhány szem szegfűszeget, fahéjat és néhány szelet citromhéjat felforralunk. Ha elkészült, kicsit hűlni hagyjuk és beleszűrjük a narancslevesünkbe.

4. A joghurthoz egy kisebb tálban hozzákeverünk a forró narancsos alapból, és a hőkiegyenlítés után visszatesszük a levesbe, így nem csomósodik össze. Hozzáadjuk a cukrot és a főzőtejszínt.

5. Felverjük a tojásfehérjét, majd ezt összekeverjük a túrós daragaluska-alappal. Vizes kanalakkal megformázzuk a galuskákat és forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a víz felszínére nem jönnek.

6. A galuskákat a levesbe tesszük, és tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos édesköménykrémleves

Narancsos édesköménykrémleves

Húsleves, zöldségleves, gulyásleves...Új, gyors, különleges, meleg őszi leves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!