Narancskrémleves mákos-túrós daragaluskával
Hozzávalók
- 4 db narancs
- 1 l narancslé
- 4 dl natúr joghurt
- 1 db citrom héja
- 4-5 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 2 dl főzőtejszín
- cukor vagy méz
- 20 dkg túró
- 2 ek. búzadara
- 1 ek. liszt
- 2 ek. cukor
- 1 db tojás
- 3 ek. mák
Elkészítés
1. A túrót összegyúrjuk egy kevés cukorral, búzadarával, mákkal, liszttel és a szétválasztott tojássárgájával, majd hűtőben megdermesztjük.
2. A narancsokat meghámozzuk, leturmixoljuk. A narancsleve egy serpenyőben felhevítjük. Belereszelünk egy kevés narancshéjat, majd hozzáadjuk a narancspépet.
3. Egy kevés vízben néhány szem szegfűszeget, fahéjat és néhány szelet citromhéjat felforralunk. Ha elkészült, kicsit hűlni hagyjuk és beleszűrjük a narancslevesünkbe.
4. A joghurthoz egy kisebb tálban hozzákeverünk a forró narancsos alapból, és a hőkiegyenlítés után visszatesszük a levesbe, így nem csomósodik össze. Hozzáadjuk a cukrot és a főzőtejszínt.
5. Felverjük a tojásfehérjét, majd ezt összekeverjük a túrós daragaluska-alappal. Vizes kanalakkal megformázzuk a galuskákat és forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a víz felszínére nem jönnek.
6. A galuskákat a levesbe tesszük, és tálaljuk.