Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Húsleves, zöldségleves, gulyásleves...Új, gyors, különleges, meleg őszi leves.

Narancsos édesköménykrémleves

Adásban volt: 2013. November 14.
A recepthez tartozó videó
Húsleves, zöldségleves, gulyásleves...Új, gyors, különleges, meleg őszi leves.
2015. December 25.

Hozzávalók

4 személyre
  • 6 dkg vaj
  • 3 szál újhagyma, felkarikázva
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 narancs húsa, kifilézve
  • 2 nagyobb gumó édeskömény, felkockázva
  • 1 narancs leve
  • 1,2 liter szárnyas-, vagy zöldségalaplé

  • bors
  • ½ citrom leve

Elkészítés

A vaj felén puhára dinszteljük a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a nádcukrot, és addig pirítjuk a hagymával, amíg enyhén karamellizálódik. Az édesköményt felkockázzuk, és a dinsztelt újhagymához adjuk. Néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a kifilézett narancsgerezdeket és a narancslevet is. Hozzáöntjük az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve, kb. 25 percig főzzük, amíg az édekömény teljesen megpuhul. Robotgépben, vagy botmixerrel simára pürésítjük, közben  hidegen hozzáadjuk vaj másik felét, ettől még selymesebb lesz. Végül a citromlével ízesítjük. Tálaláskor  megszórjuk az édeskömény vékonyra karikázott szárával és lecsipkedett zöldjével.

Tálalhatjuk úgyis, hogy zöldséggyaluval egész vékonyra gyalulunk egy fél édesköményt, majd olívaolajjal és kevés narancslével összekeverjük. A tányérok közepére tesszük a nyers, marinált édesköményt, majd rámerjük a levest. Meglocsoljuk olívaolajjal, és ekkor is megszórjuk az édeskömény vékonyra karikázott szárával és lecsipkedett zöldjével.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos édesköménykrémleves

Húsleves, zöldségleves, gulyásleves...Új, gyors, különleges leves.

Diós, narancsos sütőtöktorta narancsos krémmel

Fűszeres, narancsos, sütőtökös torta. Krémsajttal és (pirított) dióval a tetején.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!