Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Illatos ázsiai kacsaleves

Adásban volt: 2017. November 10.
A recepthez tartozó videó
2017. November 10.

Hozzávalók

6-8 személyre
  • 1 egész kacsa
  • 3 liter alaplé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5-10 dkg gyömbér
  • 1 szál citromnád
  • 1 szárzeller
  • kaffir lime levél
  • 2 csillagánizs
  • 1 fahéjrúd
  • friss koriander
  • 1 csomag üvegtészta
  • 2 szál újhagyma
  • kevés babcsíra
  • 1 piros chili
  • 2-3 ek halszósz

Elkészítés

1. A kacsát megtisztítjuk, eltávolítjuk a tollakat, ha maradt rajta és részeire bontjuk. Felhevített serpenyőben olívaolajban megpirítjuk. Majd az alaplébe tesszük és 1 órán keresztül főzzük. Ekkor kerülnek bele a fűszerek. A csillagánizs, a meghámozott és karikára vágott gyömbér, fahéjrúd, kevés szárzeller, citromnád, nagyobb darabokra vágott póréhagyma, sárgarépa és fokhagyma. További 25-30 percet főzzük és a végén adjuk hozzá a halszószt.

2. Az üvegtésztát forró vízben megfőzzük.

3. Az újhagyma zöld részét apróra vágjuk.

4. A tányér aljára szedünk a tésztából, rámerjük az átszűrt levest, majd kevés babcsírával, friss korianderrel, apróra vágott chilivel és a hússal tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!