Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Póréhagymás aszaltszilvás pulykaleves gerslivel

Adásban volt: 2016. november 28.
A recepthez tartozó videó
2016. november 28.

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykacomb filé
  • 50 dkg póréhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 l alaplé
  • friss kakukkfű, petrezselyem
  • 10 dkg gersli
  • 20 dkg aszalt szilva
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy nagyobb edényben olívaolajon megdinsztelünk egy félbevágott, majd vastagabb szeletekre vágott hagymát. A pulykacombot nagyobb darabokra vágjuk, és a hagymára tesszük, lepirítjuk, majd hozzáadunk két gerezd megroppantott fokhagymát.

2. A levesalapot sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kevés alaplével, és egy fakanállal felkaparjuk a leragadt hús- és hagymadarabokat. A póréhagymát széles karikákra vágjuk és hozzáadjuk az alaphoz, majd felöntjük annyi alaplével, hogy éppen elfedje a hús- és a póréhagymadarabokat.

3. Lefedve fél órát főzzük, majd hozzáadjuk a gerslit, és újabb 20 percre lefedjük.

4. A főzés végén hozzáadjuk az aszalt szilvát, és összeforraljuk az ízeket. Petrezselyemmel és egy ág kakukkfűvel ízesítjük.

5. Tálaláskor egy kevés újhagymát szeletelhetünk rá.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Őszi leves sült zöldségekből

Őszi leves sült zöldségekből

Többek között sütőtök, sárgarépa, zeller, kakukkfű, és egy kis fehérbor

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.