Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spékelt pulykaszárny édesköményes céklás rizzsel

Adásban volt: 2016. december 19.
A recepthez tartozó videó
2016. december 19.

Hozzávalók

  • 2 db pulykaszárny
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg rizs
  • 2 db édeskömény
  • 2 db cékla
  • 1 szál újhagyma
  • 1 l alaplé
  • 5 dkg vaj
  • szerecsendió
  • só, bors
  • 1 db lime leve
  • extraszűz-olívaolaj

Elkészítés

1. A pulykaszárnyakat az ízületeknél kettévágjuk, és kisebb lyukakat vágunk bele a spékeléshez. A szalonnát és a fokhagymát kisebb darabokra vágjuk, és a lyukakba nyomkodjuk. Sütőtálba tesszük, megborsozzuk, megsózzuk, olívaolajjal és valamilyen citrusfélével meglocsoljuk. A húst alaposan beleforgatjuk a pácba, és sütőben elősütjük. Ha van időnk, a pácolást egy nappal korábban is elkezdhetjük.

2. A körethez az édeskömény szárát kisebb karikákra vágjuk, a gumó torzsáját kivágva feldaraboljuk. Egy nagyobb hőálló edénybe olívaolajat locsolunk, és megdinszteljük benne az édesköményt. A megtisztított céklát és egy újhagymát is feldaraboljuk és hozzáadjuk az édesköményhez. Sózzuk, borsozzuk. Kicsit összepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és azt is összepirítjuk a zöldségekkel. Felöntjük kétszeres mennyiségű alaplével, és félpuhára főzzük.

3. A közben kissé megpuhult pulykaszárnyakat kivesszük a sütőből és a rizs tetejére tesszük, néhány vékony szelet füstölt szalonnát terítünk a húsokra, és együtt betesszük a sütőbe egy órára. Félidőben megfordítjuk, és időnként ellenőrizzük, hogy nem főtte-e el az alaplevet a rizs.

 

gallicoop kicsi

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Aszalt szilvás pulykarolád, avagy pulykaebéd ősziesen

Aszalt szilvás pulykarolád, avagy pulykaebéd ősziesen

"Az egyik tuti recept őszre az aszalt szilvával töltött pulykarolád, amibe (és amire!) a saját kedvemért bacont is teszek, valamint mostanában újításként diót is."
A tuti pulykaburger titkai

A tuti pulykaburger titkai

Mert több is van! De Horvát Sára nem mindig tud titkot tartani...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!