Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött káposzta Pataky módra

Adásban volt: 2016. november 18.
A recepthez tartozó videó
2016. november 18.

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertésdagadó
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 15 dkg füstölt vagy kolozsvári szalonna
  • 20 dkg gersli
  • 1 fej savanyú káposzta
  • 30 dkg vágott savanyú káposzta
  • ½ fej hagyma
  • só, bors
  • 4 dkg füstölt bordaporc
  • 4 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé

Elkészítés

1. A töltelékhez a darált húst egy edényben összekeverjük felkockázott füstölt tarjával és az apróra vágott hagymával. Hozzáadjuk az előre beáztatott, lecsepegtetett gerslit, és kevés alaplevet öntünk hozzá, hogy szaftos maradjon a töltelék. Megsózzuk és alaposan összekeverjük.

2. Egy nagyobb fazékba beletesszük a leöblített szálas káposztát. Beletesszük a füstölt bordaporcot, a szalonnát és a fokhagymát. Az egész savanyú káposztának óvatosan kivágjuk a torzsáját, a szétválasztott leveleknek pedig az erét, hogy hajlékonyabbak legyenek. Megtöltjük a káposztaleveleket töltelékkel, és rátesszük a káposzta tetejére.

3. Ha marad levél, a tetejére terítjük, és azzal lezárjuk a gőzt. Felöntjük alaplével, hogy teljesen ellepje a káposztákat. Ha nem maradt káposzta, bevizezett, összegyűrt zsírpapírral is lezárhatjuk a gőzt. Lefedjük, és közepes hőmérsékleten legalább egy órát főzzük, majd a tűzről levéve még egy órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

4. Tejföllel és ha van, friss kaporral tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Majonézes töltött káposzta

Majonézes töltött káposzta

A töltött káposzta újratöltve: a nyers savanyú káposzta levélbe göngyölt sült hús igazi hidegkonyhai csemege
Savanyúkáposztás fasírt

Savanyúkáposztás fasírt

A savanyúkáposzta és a darált sertéshús legjobb találkozásából készült az egyben sült fasírt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!