Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lestyános krumplileves zöldfűszeres nokedlivel

Adásban volt: 2017. március 22.
A recepthez tartozó videó
2017. március 22.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 ek kacsazsír
  • friss lestyán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • babérlevél
  • fehérborecet
  • 2 l alaplé

  • A nokedlihez:
  • 2 ek tejföl
  • 2 tojás
  • 3 púpos ek liszt
  • friss petrezselyem
  • csipet só

Elkészítés

1. Serpenyőben kacsazsírt hevítünk, majd a felkockázott kolozsvári szalonna zsírját kisütjük.

2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a szalonnával megdinszteljük. Hozzáadjuk még az apróra vágott fokhagymát, a füstölt kolbászt, egy kevés füstölt tarját. A paprikát is feldaraboljuk és szintén a többi alapanyaghoz adjuk.

3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a lábosba tesszük. Felöntjük alaplével, majd babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.

4. A nokedlihez tojást, tejfölt, sót és lisztet elkeverünk, ha pihent egy keveset a tészta friss apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, majd a levesbe szaggatjuk és puhára főzzük. Amikor a leves már majdnem elkészült, belevágjuk a friss lestyánt és fehérborecetet öntünk hozzá.

5. A debreceni kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, ezzel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kolbászos savanyú krumplileves

Kolbászos savanyú krumplileves

Egyszerű, hagyományos és istenien finom. Nem kell hozzá különösebb konyhai tehetség sem, mégis egy laktató levessel zárhatjuk a napot.
Savanykás cseh krumplileves

Savanykás cseh krumplileves

A friss kapor teszi igazán tavaszivá ezt a savanykás cseh krumplilevest. Ezt a fogást akár melegen, akár hidegen tálalják, egészen biztos, hogy sikere lesz.
Cseh fokhagymás krumplileves

Cseh fokhagymás krumplileves

Egy hosszú séta után a legjobb egy forró, fokhagymás leves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!