Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyári bableves grízgaluskával

Adásban volt: 2017. május 30.
A recepthez tartozó videó
2017. május 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek mangalicazsír
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 zellerszár
  • 2-3 zellerszár
  • 2 liter alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • A grízgaluskához:
  • ½ ek vaj
  • 4 ek gríz
  • friss snidling
  • friss petrezselyem
  • 1 tojás

Elkészítés

1. A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk. Egy lábasban zsiradékon lepirítjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, fél fej karalábét, hozzáadjuk a babérleveleket és a fokhagymát. Ha a zöldségek megpirultak, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a babot is és így főzzük puhára.

2. A grízgaluskához a szobahőmérsékletű vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a grízt, az apróra vágott snidlinget és petrezselymet, sózzuk, jól elkeverjük és állni hagyjuk.

3. Ha a zöldségek és a bab puhára főttek, megsózzuk a levest, majd beleszaggatjuk a grízgaluskákat és 10 perc alatt készre főzzük. Tejföllel, friss petrezselyemmel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás bableves

Birsalmás bableves

Végre itt a birsalma szezon és nem csak birsalmasajt létezik. Készítsünk belőle egy igazi őszi levest! Szenzációsan feldobja a sima füstölt húsos bablevest.
Zöldbableves

Zöldbableves

Végre eljött a hideg, hűsítő nyári levesek szezonja! Pont ilyen ez a zöldbableves is. Ráadásul önmagával sűrítjük, így gluténérzékenyek, diétázók is bátran fogyaszthatják.
Villámgyors bableves

Villámgyors bableves

Hihetetlen, de ez tényleg egy villámgyors bableves!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!