Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyári bableves grízgaluskával

Adásban volt: 2017. május 30.
A recepthez tartozó videó
2017. május 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek mangalicazsír
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 zellerszár
  • 2-3 zellerszár
  • 2 liter alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • A grízgaluskához:
  • ½ ek vaj
  • 4 ek gríz
  • friss snidling
  • friss petrezselyem
  • 1 tojás

Elkészítés

1. A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk. Egy lábasban zsiradékon lepirítjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, fél fej karalábét, hozzáadjuk a babérleveleket és a fokhagymát. Ha a zöldségek megpirultak, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a babot is és így főzzük puhára.

2. A grízgaluskához a szobahőmérsékletű vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a grízt, az apróra vágott snidlinget és petrezselymet, sózzuk, jól elkeverjük és állni hagyjuk.

3. Ha a zöldségek és a bab puhára főttek, megsózzuk a levest, majd beleszaggatjuk a grízgaluskákat és 10 perc alatt készre főzzük. Tejföllel, friss petrezselyemmel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás bableves

Birsalmás bableves

Végre itt a birsalma szezon és nem csak birsalmasajt létezik. Készítsünk belőle egy igazi őszi levest! Szenzációsan feldobja a sima füstölt húsos bablevest.
Zöldbableves

Zöldbableves

Végre eljött a hideg, hűsítő nyári levesek szezonja! Pont ilyen ez a zöldbableves is. Ráadásul önmagával sűrítjük, így gluténérzékenyek, diétázók is bátran fogyaszthatják.
Villámgyors bableves

Villámgyors bableves

Hihetetlen, de ez tényleg egy villámgyors bableves!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?