Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Korhelyleves Pataky módra

Adásban volt: 2016. november 14.
A recepthez tartozó videó
2016. november 14.

Hozzávalók

  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 1 pár debreceni
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 liter alaplé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg gersli
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. kacsazsír
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 db babérlevél

Elkészítés

1. Egy nagyobb fazékban kacsazsíron megpirítunk egy egész fej közepes kockákra vágott vöröshagymát. Mellé dobjuk a karikákra vágott póréhagymát, zellerszárat, majd a feldarabolt lángolt kolbászt és kolozsvári szalonnát is.

2. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és összepirítjuk az ízeket. Ezután beletesszük a gerslit, majd felöntjük húsalaplével.

3. Beledobjuk a babérleveleket, és a tetejére szórjuk a pirospaprikát, hogy a zsírban feloldódjon.

4. 45-50 percig főzzük, majd tálaláskor hozzáadjuk az olajon megpirított debreceni karikákat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Kiadós, céklás korhelyleves, a szilveszteri buli után a legjobb megoldás!
Korhelyleves kolbászos krumpligombóccal

Korhelyleves kolbászos krumpligombóccal

Rákóczi Feri korhelylevese sok zöldséggel, csülökkel készül, és végül a tejföl és a kolbászos krumpligombóc teszi teljessé az élményt. Ez a tartalmas leves segít egy átmulatott éjszaka után, de tökéletes ebéd is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.