Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Korhelyleves Pataky módra

Adásban volt: 2016. November 14.
A recepthez tartozó videó
2016. November 14.

Hozzávalók

  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 1 pár debreceni
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 liter alaplé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg gersli
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. kacsazsír
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 db babérlevél

Elkészítés

1. Egy nagyobb fazékban kacsazsíron megpirítunk egy egész fej közepes kockákra vágott vöröshagymát. Mellé dobjuk a karikákra vágott póréhagymát, zellerszárat, majd a feldarabolt lángolt kolbászt és kolozsvári szalonnát is.

2. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és összepirítjuk az ízeket. Ezután beletesszük a gerslit, majd felöntjük húsalaplével.

3. Beledobjuk a babérleveleket, és a tetejére szórjuk a pirospaprikát, hogy a zsírban feloldódjon.

4. 45-50 percig főzzük, majd tálaláskor hozzáadjuk az olajon megpirított debreceni karikákat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!